Posljednje kolo

Kazlagić ''dijeli pravdu'' na derbiju u Mostaru

Njegovi pomoćnici, kao i četvrti sudac su iz Sarajeva. Radi se o Amiru Kadiću i Moameru Čauševiću, a četvrti sudac je Admir Šehović.
Sport / Nogomet | 17. 11. 2022. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovaj vikend su na rasporedu utakmice 19. kola Premijer lige BiH, a to je ujedno i posljednje kolo u ovoj godini.

Derbi kola igra se u nedjelju u 15 sati u Mostaru gdje 'Plemići' dočekuju ekipu Borca, a glavni sudac na ovoj utakmici bit će Mirza Kazlagić iz Cazina, koji je Zrinjskom sudio u dva od tri ovosezonska poraza.

Njegovi pomoćnici, kao i četvrti sudac su iz Sarajeva. Radi se o Amiru Kadiću i Moameru Čauševiću, a četvrti sudac je Admir Šehović.

Kazlagić je nogometnoj javnosti poznat po brojnim greškama učinjenih na štetu više klubova iz Premijer lige BiH, ali i iz Prve lige FBiH odakle je Kazlagić i došao.

Među najpoznatijim slučajevima ostat će utakmica između Veleža i Borca gdje je Borac slavio rezultatom 2:0, ali pobjeda je ostala u sjeni, zbog, kako se tada pisalo, ''katastrofalnog suđenja suca Kazlagića''.

Kazlagić će ostati upamćen i po okršaju između Borca i Zrinjskog odigranom 31. kolovoza po, u najmanju ruku rečeno, nemogućim uvjetima.

Video: FK Borac - HŠK Zrinjski

Igrači i stručni stožer oba kluba nakon što su shvatili po kakvim se uvjetima igra tražili su od Kazlagića prekidanje susreta, no Kazlagić je ipak smatrao da nema razloga za to.

Bilo kako bilo, ostaje za nadati se kako će posljednji derbi susret Premijer lige BiH ostati u pamćenju po kvalitetnoj igri, a ne po Kazlagićevim greškama po kojima je poznat javnosti.

Što se tiče ostalih susreta 19. kola, Velež će u Gabeli dočekati ekipu Sloge iz Doboja, a glavni sudac na ovoj utakmici je iz Gruda i njegovo ime je Antoni Bandić.

Asistenti na ovoj utakmici su Josip Čolić iz Kupresa i Aleksandar Smiljanić iz Laktaša. Četvrti sudac je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Utakmicu između Širokog Brijega i Tuzla Cityja sudit će Benjamin Deljković iz Sarajeva. Njemu će asistirati Davor Beljo iz Mostara, te Božidar Rustić iz Gradiške. Četvrti sudac je Admir Musić iz Sarajeva.

Ermin Sivac sudit će susret u Trebinju između Leotara i Sarajeva, a pomoćnici će mu biti Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva, te Jure Musa iz Čitluka. Također, četvrti sudac je iz Čitluka, a to je Mateo Musa.

Utakmicu na Grbavici između Željezničara i Posušja sudit će Dražen Marić iz Bijeljine. Prvi asistent je Bojan Makarić, također iz Bijeljine.

Drugi asistent na ovoj utakmici je Mirza Demir iz Kaknja, a četvrti sudac je Sabrija Topalović iz Zenice.

Posljednji par u ovom kolu čine Sloboda i Igman, a pravdu će dijeliti najbolji bh. sudac, Irfan Peljto. Asistirat će mu Senad Ibrišimbegović iz Travnika, te Radislav Kačavenda iz Gradiške. Četvrti sudac je Dragan Petrović iz Banja Luke.

Kopirati
Drag cursor here to close