Iskusni stoper

Katić skida hrvatski dres i postaje novi reprezentativac BiH

Nikola Katić trebao bi obući dres reprezentacije BiH, a problem oko promjene sportskog državljanstva neće imati jer nema niti jednu službenu utakmicu za Hrvatsku.
Sport / Nogomet | 10. 05. 2024. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nikola Katić koji trenutno igra za FC Zürich uskoro bi mogao zaigrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ovaj 27-godišnjak je sezonu 21/22 proveo na posudbi iz Rangersa u Hajduku gdje je skupio 25 nastupa, a primarna mu je stoperska pozicija, ali može odigrati i u ulozi zadnjeg veznog, piše SportSport.ba.

Katić je karijeru započeo u HNK Stolac iz kojeg je prešao u NK Neretvanac. Prvi veći korak u karijeri mu je bio prelazak u Slaven Belupo u kojem se predstavio Europi u punom sjaju.

Slaven Belupo je od Rangersa primio ponudu za Katića koju nije mogao odbiti te je tako za iznos od 2.28 milijuna eura ostvario najveći izlazni transfer u povijesti kluba.

Nakon dvogodišnje etape u Rangersima te posudbe u Hajduku, Katić je prešao u Zurich 2022. gdje je konstantni prvotimac i igra nogomet karijere.

Nikola Katić nosio je dres hrvatske seniorske nogometne reprezentacije samo jednom u svojoj karijeri u prijateljskoj utakmici protiv Meksiko koja je završila 1-2 za Hrvatsku. Za Hrvatsku je još odigrao 8 puta u u-21 selekciji.

Problem oko promjene sportskog državljanstva neće imati jer nema niti jednu službenu utakmicu za Hrvatsku. 

Kopirati
Drag cursor here to close