povratnik u zrinjski

Katanec: Ostat će misterija zašto nisam dobio priliku u Italiji

Sport / Nogomet | 29. 03. 2016. u 11:01 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Matija Katanec vratio se u Mostar ove zime skoro godinu dana nakon što je otišao u talijansku Speziju.

Budući da je došao u najbolju obranu lige, znao je da će se morati boriti za svoje mjesto u prvoj momčadi. Izborio je mjesto tek u prošlom kolu kada je odigrao svih 90 minuta protiv Rudara.

'Iskreno, nadao sam se da ću igrati, iako sam znao da su primili malo golova i da je zadnja linija odlično iznijela prvi dio sezone. Ipak, čekao sam svoju šansu i dobio je u prošlom kolu. Nadam se da sam je iskoristio', kaže za Bljesak.info Matija Katanec.

Trener Vinko Marinović sada opet mora odlučiti koga gurnuti u zadnju liniju protiv Slavije, uz reprezentativca Graovca, Kataneca ili Laštru. Ipak, pošto Zrinjski ima po dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji to su glavobolje s kojima mora živjeti.

'Nije lako kad moraš na tribine, a to se i meni dogodilo u prethodnom kolu jer igrači do 21 godine moraju biti na klupi. Nije lako ni ostalim suigračima, ali najteže je treneru. Jednostavno, konkurencija je prevelika'.

Matija Katanec, koji je do odlaska u Italiju figurirao kao jedan od najboljih stopera lige, dodatno je pojačao najbolju obranu lige. I zato je mnogima nejasno kako to da je momčad koja je u prvih 18 kola primila samo sedam golova, u četiri ''proljetna'' kola primila osam?

'Nije ni nama jasno, možda je zbog povremenog pada koncentracije, ali prije da je zbog jakih protivnika s kojima smo igrali. Ipak, zabijamo puno, pa se i ne primjećuje'.

Katanec je prošle zime otišao u talijanskog drugoligaša Speziju koja je Zrinjskom za njega, barem prema podacima Transfermarkta, platila 200.000 eura. No, u Speziji nije odigrao niti jednu jedinu utakmicu.

Zašto je Spezia platila toliki novac za igrača kojeg se brzo riješila malo kome je jasno. Nije jasno ni Katanecu.

'Ne znam ni sam zašto nisam dobio priliku. Nije to mali novac koji su izdvojili za mene i onda ne razumijem zašto me nisu barem isprobali, jer ne možeš se dokazati ako ne odigraš utakmicu. Ovako ne znam ni jesam li dovoljno kvalitetan za talijansku drugu ligu, jer nikad nisam dobio priliku. Ostat ću u neznanju', zaključio je Matija Katanec za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close