Trener Riffe

Karačić za Bljesak.info o izazovu Bahraina, interesu Hajduka i Zrinjskom

Sport / Nogomet | 27. 02. 2015. u 12:31 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši trener Širokog Brijega i Zrinjskog Branko Karačić u nedjelju je dogovorio sve uvjete s novim klubom, Riffom iz Bahraina, a u ponedjeljak je potpisao i već vodio prva dva treninga.

“Sve se odvijalo jako brzo, praktično u dan i pol je sve bilo gotovo. Do jučer (četvrtak) smo bili u hotelu, a onda smo dobili odlične stanove. Još uvijek hvatam njihove načine života, ishrane komunikacije… Ali, tek smo došli”, poručio je za Bljesak.info iz Bahraina Branko Karačić.

Hrvatski stručnjak u Riffu je poveo Franu Hrkaća iz Širokog Brijega koji će mu biti pomoćnik, a na klupi tog bahrainskog kluba naslijedio je Portugalca Josea Garrida.

Pozdravi Zrinjskom

Iako je bio nesretan načinom na koji mu je Zrinjski dao otkaz ove zime, Karačić je iz Bahraina poželio sreću mostarskom klubu. “Molim vas prenesite pozdrave Zrinjskom i poručite kako Hrkać i Karačić šalju želje iz Bahraina da Široki ili Zrinjski osvoje naslov!”

“Koliko su mi rekli on je zaredao sa šest pobjeda, no onda je imao seriju utakmica bez pobjeda i tri poraza u zadnje vrijeme. I mi smo svjesni da će nas samo rezultat održati ovdje, ali ovo je novi izazov i ne bojim ga se”, dodao je Karačić.

Novi trener Riffe kroz treninge je upoznavao momčad, a u srijedu je Riffa već igrala utakmicu i izgubila 0:1 od sirijskog Jaisha. Karačić i Hrkać bili su na tribinama, jer nisu na vrijeme dobili licencu za azijsko natjecanje.

“To je neka vrsta azijskog pandana Europske lige. Moj klub je ispao iz Lige prvaka i sada igra taj AFC kup. Što se tiče domaćeg prvenstva, trenutno smo četvrti no zaostajemo samo tri boda za prvim Muharraqom. Dakle, postoji prostor da se dostigne, ali ostalo je samo sedam kola. Klub je toga svjestan i zato im je glavna ambicija da osvojimo Kup kralja u kojem smo došli do polufinala, kako bi barem jedan trofej bio osvojen ove sezone”.

U Karačićevoj momčadi je pet stranaca – trojica su Brazilaca, a po jedan Jordanac i Kolumbijac.

“Gledao sam konkurenciju, Muharraq i Manamu, ekipe koje su ispred nas. Moram priznati da su bolji dojam kvalitativno ostavili na mene, ali ono što mi je sada važno je da upoznam mentalitet svoje ekipe i da tako gradimo igru”.

Prije nego je otišao u Bahrain Karačić je dovođen u vezu i sa splitskim Hajdukom, a za Bljesak.info kaže da to nisu bile nikakve spekulacije.

“Sportski direktor Hajduka Vučević me zvao i kazao da ako ne izaberu stranca za trenera, da ću ja doći u najužu konkurenciju. Izabrali su gospodina Poklepovića i to je kraj priče. Što se tiče Bahraina, veliku ulogu odigrao je sportski direktor Rijeke Srećko Juričić koji je vodio nekoliko bahrainskih klubova i njihovu reprezentaciju i koji je u Bahrainu veliki autoritet. Njemu se ovom prilikom zahvaljujem”, zaključio je Karačić za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close