Prozivka u srijedu

Karačić za Bljesak: Treba mi još jedan brz i eksplozivan napadač

Sport / Nogomet | 12. 06. 2014. u 09:41 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 18. lipnja, nešto više od mjesec dana nakon što su otišli na zasluženi godišnji odmor, okupit će se nogometaši mostarskog Zrinjskog.

Trener prvaka Bosne i Hercegovine Branko Karačić vratit će se u Mostar iz Hrvatske u utorak navečer, a dan poslije izvršit će prozivku svojih igrača.

Na prozivci će biti puno novih imena – Kordić, Durak, Sušić, Turkalj prinove su Zrinjskog, kao i mladi vratar Ivan Tirić, golman mlade U21 reprezentacije BiH.

'Točno je za Tirića. Mlad je i kvalitetan vratar, bit će nam alternacija za Dujkovića, a preostala dvojica mlađih vratara, Bandić i Vasilj, negdje će na posudbu', kaže za Bljesak.info Karačić koji kaže da s Tirićem nije gotov proces dovođenja novih igrača.

'Uprava kluba apsolutno je upoznata s onim što meni treba i što bih želio u ekipi. Ne bih volio imati igrače sličnih profila na istim pozicijama. U napadu imam Kordića i Nikolića, a treba mi još jedan napadač koji igra drugačijim stilom. Treba mi brz i eksplozivan napadač, karakteristika Amera Bekića', dodao je Karačić.

Do srijede i početka priprema Zrinjski će imati većinom definiranu momčad. Klub su napustili Bekić, Barišić, Pezo i Belošević, a otići će još neki.

Prvi dio priprema Zrinjski će odraditi u Mostaru, a onda sele na Kupres. Tamo će imati i prvu provjeru protiv Istre , vrlo vjerojatno 3. ili 4. srpnja, a onda će se vratiti u Mostar gdje će čekati drugo pretkolo Lige prvaka.

Karačić će se večeras, kao i većina zaljubljenika u nogomet, naći pred TV ekranima i gledati spektakularno otvaranje Svjetskog prvenstva.

'Utakmica protiv Brazila za nas hrvatske navijače velika je stvar. Brazil je jak i veliki je favorit, ali moramo vjerovati da možemo napraviti iznenađenje i uvijek ćemo vjerovati', ističe za Bljesak.info Branko Karačić koji smatra da reprezentacija Bosne i Hercegovine ima podjednake šanse proći u osminu finala kao Iran i Nigerija.

Karačić se priključio onima koji smatraju da je Safet Sušić mogao pozvati barem jednog njegovog igrača.

'Mi smo već protestirali zbog toga, jer nelogično je da nije pozvan nijedan igrač ekipe koja je bila najbolja u BiH. Ivan Crnov je imao fantastičnu sezonu iza sebe i zaslužio je da se nađe barem na širem popisu. Bojim se da to nije dobro za nogomet u BiH', zaključio je trener Zrinjskog.

Kopirati
Drag cursor here to close