lider u vitezu

Karačić: Pobijedili smo Zrinjski, zašto ne bi i Slobodu?

Sport / Nogomet | 10. 03. 2016. u 14:56 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momčad Viteza u nastavku sezone u dva odigrana kola nema poraza. Velež su savladali s visokih 6:0, a u gostima kod Mladosti iz Doboja kod Kaknja odigrali su neriješeno 0:0. Iako rezultati govore dovoljno o kvaliteti momčadi, u redovima Viteza su svjesni težine predstojeće utakmice protiv vodeće Slobode.

''Znamo kako je Sloboda ove godine dugo na samom vrhu tabele, homogena su ekipa, vrlo kvalitetno i moćno djeluju na terenu što i sami rezultati pokazuju. Međutim, vjerujem kako mi možemo nastaviti s dobrim igrama i kako moji dečki mogu napraviti ono što svi želimo, a to je da kroz jednu kvalitetnu, discipliniranu i mudru igru dođemo do rezultata koji će nas zadovoljiti. Na domaćem terenu uvijek idemo na pobjedu, zašto to ne bi bilo tako i protiv Slobode. Jesenas smo pobijedili Zrinjski i uzeli bod Širokom, zašto onda ne bismo uspjeli iznenaditi i Slobodu. Uz svako poštovanje gospodinu Musemiću i njegovim vrlo kvalitetnim igračima, nijedan protivnik nije izraziti favorit kada dolazi na naš teren'', kategoričan je bio trener Viteza Branko Karačić.

Sloboda je jučer odigrala utakmicu u Kupu, pa će im susret s Vitezom biti treći u samo sedam dana.

''Moguće da je to, na neki način, mala prednost za nas, ali kada počne utakmica sve se to zaboravlja. Međutim, znamo što njima znači ova utakmica. Bez obzira što žele dalje otići u Kupu, par igrača su odmarali što znači da su se pripremali za utakmicu u Vitezu. Vjerujem da će, htjeli to oni ili ne, biti prisutna mala doza umora jer su imali jedan dan manje odmora. No, to nije naš, već njihov problem. Mi se moramo usmjeriti samo na ono što želimo, a želimo agresivnu, mudru i lukavu igru'', istakao je Karačić i dodao:

''Ponovio bih riječi jednog njihovog trenera koji je rekao 'kada se boriš za život, kada se boriš za opstanak, sve stvari ćeš upotrijebiti da dođeš do toga', a ja isto sada njemu upućujem, da ćemo mi sve snage upotrijebiti kako bismo došli do borbe za život, a mi želimo život u Premijer ligi.“

Karačić za subotnji susret neće moći računati na Barišića, koji odrađuje zadnju utakmicu kazne zbog crvenog kartona, Muminovića, koji ima tri žuta kartona i na ozlijeđenog Đurića.

Susret se igra u subotu na Gradskom stadionu u Vitezu, s početkom od 15 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close