Novi trener Širokog

Karačić: Momčadi nedostaje pozitivne drskosti, premekana je

Sport / Nogomet | 12. 07. 2016. u 10:46 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Široki me je trebao i Branko Karačić se vratio u Široki'', izjavio je novi trener NK Široki Brijeg Branko Karačić na službenom predstavljanju na stadionu Pecara.

Novi šef stručnog stožera ''Plavo-bijelih'' kazao je da je svjestan situacije u klubu te da zna što klub od njega očekuje dodavši: ''Znate što meni znači Široki Brijeg. Nisam mogao reći ''ne'' Širokom u jednoj složenoj situaciji. I ne bojim se izazova''.

56-godišnji hrvatski stručnjak iz Vinkovaca, porijeklom iz Širokog Brijega, vodio je momčad s Pecare u sezoni 2011./2012., a priznao je da se mentalitet momčadi od tada promijenio, naročito u posljednje dvije godine. 

''Momčadi nedostaje pozitivne drskosti, premekana je, nježna već dvije godine. I, da se ne lažemo, Široki Brijeg u zadnje dvije godine nije baš u bajnoj poziciji što se rezultatskih ostvarenja tiče'', brutalno iskren je bio novi trener Karačić dodavši da je prvenstveno sada na njemu da to promjeni.

Povijest se na Pecari ponovila: baš kao i 2011., nakon europskog razočaranja i ispadanja poslije startnih 180 minuta na europskoj sceni, kormilo je preuzeo Branko Karačić.

Nekadašnji strateg Zagreba, Marsonije, Osijeka, Slaven Belupa, Cibalije, Slavonca, Šibenika, Zrinjskog i prošle sezone Viteza, prethodno je u Širokom odradio 22 utakmice (13 pobjeda, 7 remija i 2 poraza uz ukupnu gol razliku 37:12.), a ovog puta želi ostaviti dublji, ne samo statistički trag.

''Da budem još konkretniji, sve osim plasmana u Europu je neuspjeh, ali bilo bi još ljepše da iznenadimo i dođemo do jednog trofeja. Zrinjski, Sarajevo, Željo, Sloboda i Radnik moraju računati na nas'', izjavio je novinarima Branko Karačić.

Na novinarsko pitanje o Ivanu Crnovu, koji u dresu Širokog Brijega pruža potpuno drugačije partije za razliku od onih u dresu Zrinjskog dok ga je Karačić trenirao, kazao je kako je svjestan svega te da će pokušati riješiti tu situaciju, ali dodao je da nije samo stvar u Ivanu Crnovu, već i u nekim ostalim igračima. 

Karačić je neposredno prije press konferencije odradio prvi trening u Trening kampu ''Musa-Karačić'', a već u srijedu očekuje ih prva provjera kada u 18.00 sati dočekuju Čapljinu.

Sportski direktor Dalibor Šilić izjavio je da će ostatak stručnog stožera ostati nepromijenjen, a da su do kraja prijelaznog roka, pa i nakon toga, moguće određene promjene u igračkom kadru.

''Ne isključujemo mogućnost novih dolazaka, a tako niti odlazaka s Pecare. Prijelazni rok traje do kraja srpnja, a i nakon toga možemo dovesti igrače koje imaju slobodne papire'', kazao je Šilić.

Na kraju je istaknuo da je potrebno što prije iza sebe ostaviti neuspjeh protiv Birkirkare, uz uvjerenje ''da će naš novi trener ostvariti cilj – sami vrh Premijer lige BiH''.

Kopirati
Drag cursor here to close