NewFIFANow grupa

KandidatI za predsjednika FIFA-e na ispitivanju pred EU parlamentarcima

Sport / Nogomet | 16. 12. 2015. u 12:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kandidati za novog predsjednika Svjetske nogometne federacije (FIFA) bit će ispitani od strane europskih paarlamentaraca na sastanku koji će se održati u Bruxellesu, priopćeno je iz NewFIFANow, grupe koja ima za cilj izvršiti pritisak kako bi se provele reforme u svjetskoj kući nogometa koju potresaju korupcijski skandali, javlja Agencija Anadolija.

Nazočnost sastanku potvrdila su trojica od petorice kandidata za predsjednika FIFA. Tako će se 27. siječnja u Bruxellesu sigurno pojaviti princ Ali bin Al Hussein, Jerome Champagne i Tokyo Saxwale. Očekuje se da će i četvrti kandidat Gianni Infantino uskoro potvrditi svoj dolazak na sastanak koji zajedno organizuju NewFIFANow i Sportska intergrupa Europskog parlamenta.

Organizatori kažu da će kandidatima ponuditi priliku da predstave svoju platformu i odgovore na značajna pitanja.

Još uvijek je nepoznato hoće li peti kandidat, šeik Salman bin Ibrahim Al Khalifa, biti u mogućnosti da nazoči. Bahreinski kralj je bio jedini kandidat koji je izbjegao sastanak FIFA birača i press konferenciju prošlog mjeseca u Kopenhagenu.

Nasljednik Seppa Blattera, suspendiranog predsjednika FIFA-e, bit će izabran na kongresu koji će se održati 26. veljače sljedeće godine u Zurichu.

Kopirati
Drag cursor here to close