Put Kijeva

Kako 'Vatreni' mogu do četvrtfinala?

Sport / Nogomet | 15. 06. 2012. u 14:27 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči posljednjih 90 minuta skupine C europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini samo je jedno sigurno - Irska je ispala, dok su Hrvatska, Španjolska i Italija još uvijek u igri za plasman u četvrtfinale.

Kombinacija je mnogo. Hrvatsku sigurno vodi dalje pobjeda, no moglo bi se dogoditi da 'vatreni' izbore nastavak natjecanja i u slučaju neodlučenog ishoda, ali i u slučaju poraza, no tada Hrvatska ovisi o ishodu utakmice Italija - Irska. Pobjedom odabranici Slavena Bilića osvajaju prvo mjesto u skupini, dok bi u tom slučaju Italija pobjedom protiv Irske zauzela drugu poziciju, a branitelji naslova bi krenuli kući.

Ukoliko utakmica između Španjolske i Hrvatske završi neodučenim ishodom, a Italija pobijedi Irsku, zatvorio bi se krug s tri reprezentacije sa po pet bodova i odlučivala bi razlika pogodaka između reprezentacija koje su u igri za prolazak.

Ako Hrvatska i Španjolska odigraju 0:0, Talijani s bilo kojom pobjedom osvajaju prvo mjesto, a zbog uvjerljive pobjede nad Ircima Španjolci bi bili u prednosti pred Hrvatskom.

Ukoliko Hrvatska i Španjolska odigraju 1:1, Italija mora pobijediti Irsku 3:1 ili s većom razlikom. Rezultatom 3:1 Italija i Hrvatska bi se izjednačile po svemu, no 'azzurri' imaju bolji keoficijent saveza.

Hrvatska može dalje rezultatom 2:2, u tom slučaju dalje idu i Španjolci, dok Italija ispada. Naravno i svaki drugi remi sa više od dva gola na svakoj strani vodi dalje Hrvatsku i Španjolsku, dok Italija ispada.

Hrvatska može dalje i u slučaju poraza, no tada Irska ne smije izgubiti od Italije.

Kopirati
Drag cursor here to close