Antoine Griezmann

Kako je sjajni napadač postao taocem čudne klauzule ugovora

Španjolski mediji su otkrili zašto trener 'rojiblancosa' Diego Simeone sjajnog napadača Griezmanna na svakoj utakmici koristi samo po 29 minuta...
Sport / Nogomet | 23. 08. 2022. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Antoine Griezmann - zasad mu je samo kosa pozelenjela...

Antoine Griezmann (31) je u ljeto 2019. godine iz madridskog Atletica prešao u Barcelonu za čak 120 milijuna eura. U tom je trenutku francuski reprezentativac bio jedan od najboljih svjetskih napadača, no na Nou Campu se nije snašao pa su ga Katalonci u ljeto 2021. godine vratili u Atletico na posudbu.

I tu započinju problemi za svojevremeno jednog od najboljih i najubojitijih napadača. Antoine Griezmann (31) igrački propada, a njegov će status ove sezone u redovima Atletico Madrida biti doslovno - očajan.

Naime, španjolski mediji su otkrili zašto trener 'rojiblancosa' Diego Simeone ovog sjajnog napadača na svakoj utakmici koristi samo po 29 minuta!

Prema jednoj od klauzula, Atletico u ljeto 2023. godine mora otkupiti Griezmanna od Barcelone za 40 milijuna eura. No, u klubu nisu ludi dati toliki novac, s obzirom da su za posudbu već uplatili 10 milijuna.

Srećom po njih, postoji još jedna klauzula prema kojoj se odšteta značajno smanjuje ako Antoine Griezmann igra manje od 30 minuta po utakmici!

I Atletico će ove sezone maksimalno koristiti tu klauzulu, Griezmann je u prve dvije utakmice ulazio s klupe i to redovito nakon 60. minute utakmice. Sjajan je napadač pe je u prvoj utakmici uspio i zabiti gol, no sigurno je da zbog ovakve situacije nije nimalo sretan.

A sam baš nikako ne može utjecati na svoj status. Napadač koji je bio strah i trepet, koji je u svom prvom mandatu od punih pet sezona u Atleticu odigrao 257 utakmica i zabio 133 gola, sad se mora zadovoljiti s mrvicama.

Kopirati
Drag cursor here to close