Tohumcu, Umut Tohumcu

Kako je sakupljač lopti 'uposlio' Kramarića i 'srušio' veliki Bayern

Sport / Nogomet | 09. 09. 2017. u 21:08 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Momak koji je Bayernu nanio prvi poraz u novoj sezoni protiv Hoffenheima zove se Mark Uth, ali mediji su zabilježili kako je slavni klub ''srušio' jedan sakupljač lopti uz rub igrališta!

Momak se zove Umut Tohumcu i član je mladeži Hoffenheima (U-14), a njegova zasluga je brzo davanje lopte Andreju Kramariću nakon dosuđenog auta. Hrvatski je reprezentativac brzo izveo aut, uposlivši Utha, koji je načeo Neuera.

Naime, u 27. minuti utakmice Hummels je loptu izbacio preko ruba igrališta u aut, a Kramarić je munjevito reagirao zatraživši novu loptu od najbližeg sakupljača, a ovaj je, ispostavilo se, idealno poslužio Hrvata u dresu Hoffenheima, koji je ovaj put asistenciju za gol priredio rukama.

Ova je situacija bila sporna, jer se u tom trenutku na terenu nalazila još jedna lopta - ona koju je izbacio Humels odbila se natrag na travnjak - ali, sudac je nastavio pratiti igru nakon izvođenja auta, te je priznao gol domaćina za 1:0.

Kasnije, u 51. minuti, Uth je postigao i svoj drugi zgoditak i tako donio bodove svome timu, a Bayern unatoč 20 udaraca prema golu nije uspio pogoditi mrežu domaćeg vratara.

Zanimljivo je kako je Mark Uth pred početak ove sezone trebao prijeći u 1. FC Köln, klub u kojem je kao dječak počeo igrati, ali ga Hoffenheim na kraju nije pustio, premda su pregovori, kako piše Bild, bili u vrlo zreloj fazi.

Uth svoj ugovor s Hoffenheimom, koji ističe 2018., nakon toga nije želio produžiti, tako da je od iduće godine praktično slobodan igrač.

On je u Hoffenheim došao 2015. iz Heerenveena za 2,2 milijuna eura. Nije poznato koliko je ovoga ljeta za njega ponudio FC Köln.

Mladi trener Hoffenheima Julian Nagelsmann (30) ipak ne gubi nadu i traži načina da zadrži svog najubojitijeg napadača.

Inače, najmlađi trener u Bundesligi postao je specijalist za Bayern - već tri svoje utakmice koje je vodio protiv Bavaraca uspio je ostati neporažen, zabilježivši čak dvije pobjede.

S druge strane, Bayernov trener Carlo Ancelotti (58) zabilježio je svoj treći poraz u Bundesligi otkad trenira najtrofejniji njemački klub.


Kopirati
Drag cursor here to close