Zavjera WhatsApp grupe

Kako je Niko Kovač izgubio autoritet u svlačionici Bayerna

Kovačev je autoritet svlačionica testirala već na prvim, ljetnim pripremama u američkom Miamiju. Predvodnici pobune bili su senatori - David Alaba, Franck Ribery i Rafinha.
Sport / Nogomet | 18. 11. 2021. u 00:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niko Kovač preuzeo je klupu minhenskog Bayerna na ljeto 2018. godine nakon što je dvije i pol sezone vodio Einrtacht iz Frankfurta.

Posljednja utakmica na klupi kluba iz Frankfurta bila je upravo protiv Bayerna. Iako je Kovač već bio predstavljen kao novi trener Bayerna, u finalu DFB pokala bio je nemilosrdan prema svojem budućem poslodavcu i s 3:1 pobjedom donio Eintrachtu vrijedan trofej.

Zasigurno je Kovač znao u kakav osinjak ulazi i kakva su očekivanja. Bayern je zbog kompleksnih odnosa u klubu i van kluba podrugljivo prozvan "FC Hollywoodom", tako da je trenerski posao tu uvijek ples na žici.

Zbog toga se brojni treneri nisu uspjeli zadržati duže vrijeme, a ubrzo je to na svojoj koži osjetio i Kovač.

Kao što je utakmica protiv Bayerna u finalu Kupa bila posljednja Kovačeva na klupi Eintrachta, tako je dvoboj Superkupa protiv Eintrachta bila prva utakmica Kovača na klupi Bayerna. Hrvatski stručnjak je pobijedio svoj bivši klub s 5:0.

No, i prije te utakmice već su se zakotrljale 'priče' kako Bayernove zvijezde nisu zadovoljne s Kovačevim metodama rada, nametanjem autoriteta i tvrde discipline.

Kovačev je autoritet svlačionica testirala već na prvim, ljetnim pripremama u američkom Miamiju. Predvodnici pobune bili su senatori - David Alaba, Franck Ribery i Rafinha, otkriva njemački Bild.

Kovač je igračima nametnuo rigorozni režim treninga koji su kulminirali utakmicom protiv Manchester Cityja u kojoj je engleski klub slavio s 3:2. Tri dana prije dvoboja igrači su smatrali kako su nakon napornog rada zaslužili večer (odnosno noć) oduška, no, toj ideji suprotstavio se Kovač.

"Nitko neće izaći večeras! Za tri dana nas čeka iznimno bitna pripremna utakmica. Svi morate ostati koncentrirani na istu. Prva utakmica u Bundesligi je za šest tjedana. U ovom trenutku nema mjesta za zabavu i slavlje", naredio im je trener.

Igrači te odrješite riječi hrvatskog stručnjaka nisu shvatili ozbiljno. Na povratku u hotel navodno je osvanula Whatsapp grupa pod nazivom 'Miami Nights'.

Neposlušni Bayernovi prvotimci iskrali su se iz hotela i zabavljali se do ranih jutarnjih sati, a navodno su Niko Kovač i njegov brat Robert, koji je tada obnašao ulogu pomoćnika, vidjeli nogometaše Bayerna kako odlaze iz hotela.

Iako su sljedećeg dana očekivali da im Kovač "očita bukvicu", to se nije dogodilo, što je poprilično iznenadilo nogometaše Bayerna, a čini se, i poljuljalo njihovo povjerenje u autoritet tek novopridošlog trenera.

Nažalost, upravo mu je svlačionica presudila 18 mjeseci kasnije, kada je zaradio otkaz nakon teškog poraza u njemačkom Kupu od svojeg bivšeg kluba Eintrachta s 5:1.

Kovač je s Bayernom već prve sezone osvojio dvostruku krunu, ali nije uspio izdržati pod pritiskom okoline.

Klupu napustio nakon 16 mjeseci, a trenutno je prvi čovjek struke francuskog Monaca.

Kopirati
Drag cursor here to close