Mario Stanić

Kako je moguće da se Hrvatska nije kandidirala za domaćinstvo SP-a?

Član brončanih ''Vatrenih'' iz 1998. godine Mario Stanić u svom se blogu pitao zašto se Hrvatska nije kandidirala za domaćinstvo SP-a 2030. godine.
Sport / Nogomet | 11. 12. 2018. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nešto više od mjesec dana ministri sporta Bugarske, Grčke, Rumunjske i Srbije počeli su pregovore oko zajedničke kandidature za domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2030. godine.

"Kako je moguće da se Hrvatska nije kandidirala? Zašto Hrvatska nije probala materijalizirati najplodniju nogometnu godinu? Što je to sprječavalo Hrvatsku da se nametne i bude inicijator najvećeg spektakla na kugli zemaljskoj?", pita se bivši Vatreni Mario Stanić u blogu pa dodaje:

"Poprilično je tužna konstatacija da nam takvo nešto nije bilo ni na kraj pameti! Možemo se pravdati kako organizacija i domaćinstvo svjetskog nogometnog prvenstva ne daje nikakve garancije o povratu uloženih sredstava. Mogli bismo gurati tezu kako smo mi turistička destinacija i da nam ne trebaju dodatne gužve i prometni krkljanac usred turističke sezone. Mogla bi proći i teorija kako je sramota da se FIFA nije sama sjetila prepoznati i kandidirati Hrvatsku kao domaćina. Muljamo, petljamo, ali pravu istinu sakrijmo, ili barem držimo unutar naših granica. Istina neka bude samo naša javna tajna".

World Cup 2030. bit će slavljenički jer će se na njemu obilježiti 100-ta godišnjica od prvog SP-a 1930. u Urugvaju, prenosi HRT.

"Postavlja se pitanje kako je uopće takva ideja pala na pamet premijeru Srbije? Pored toliko problema u Srbiji on se sjetio nogometom baviti. Strašno! Zato onako sporo i napreduju prema Europskoj uniji. Mora da je poludio od muke kad je vidio našu predsjednicu u Moskvi kako lobira u loži, svlačionici i na travnjaku! Naša predsjednica je cijelo vrijeme lobirala, samo se nije sjetila za što i za koga lobira! Živa se polomila da svojim prisutstvom bude dodana vrijednost hrvatskog nogometa. Nije predsjednica kriva što se toliko iscrpila navijanjem i lobirajućim presingom pa se nije uspjela sjetiti prije Vučića. Ako je predsjednica već očekivano podbacila onda je mogla naša vlada prepoznati pravi tajming za velike stvari. Mogli su se oni sjetiti prije Vučića, ali eto, samo pukim slučajem nisu", ističe Stanić.

Katar je domaćin sljedećeg Svjetskog prvenstva koje je na rasporedu 2022. godine, a četiri godine poslije najbolji nogometaši svijeta igrat će na turniru u SAD, Meksiku i Kanadi.

Do sada su zajedničku kandidaturu podnijeli Argentina i Urugvaj, te Tunis, Alžir i Maroko. SP 2030. želi i Ujedinjeno Kraljevstvo zajedno s Irskom, a očekuju se i kandidature Španjolske i Portugala te Sjeverne i Južne Koreje, Kine i Japana.

Cijeli blog Marija Stanića pročitajte OVDJE.

Nikad bliže - Mario Stanić - Medium

Nikad bliže - Kako je bilo u školi? Pita otac svoga sina čim je otvorio vrata i zakoračio u svoj dom. - Super tata, odgovora nestašni sin, umalo sam dobio peticu! - Kako misliš umalo si dobio peticu - upita otac širom otvorenih očiju?! - Pa fino - odgovori mali - umalo je bilo jer je peticu dobio ovaj što sjedi pokraj mene.

Kopirati
Drag cursor here to close