povijesni uspjeh

Kadeti slave plasman na Euro: "Kad vidimo tko sve nije prošao..."

Sport / Nogomet | 21. 03. 2016. u 08:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Naš plasman na Europsko prvenstvo nije slučajan uspjeh'', istaknuo je Sakib Malkočević, izbornik kadetske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na Međunarodnom aerodromu Sarajevo po dolasku iz Gruzije, gdje je jučer sa svojim izabranicima izborio plasman na prvenstvo Starog kontinenta koji će se igrati u svibnju u Azerbajdžanu.

''Od dolaska ove garniture ljudi u Nogometni savez BiH stvari su se promijenile nabolje. Imao sve uvjete potrebne za dobre rezultate, a naše mlade reprezentacije posljednjih godina igraju stalno elitni krug kvalifikacija. Iako nam je prošle godine nedostajao gol za plasman na EP, ove godine u Gruziji uspjeli smo napraviti veliki rezultat i zasluženo se plasirati na kontinentalno prvenstvo“, istaknuo je Malkočević, prvi izbornik koji je sa jednom od mladih nogometnih reprezentacija BiH uspio izboriti plasman na EP, javlja Agencija Anadolija.

Malkočević je naglasio i kako su igrači i on još uvijek pod snažnim emocijama i zahvalio medijima i navijačima na dočeku u Sarajevu.

"Imam osjećaj da smo učinili nešto veliko za naš savez i državu. Najveće čestitke pripadaju ovim momcima, našim reprezentativcima. Oni su našu državu proteklih deset dana predstavljali na najbolji način. U Gruziji smo dobili najpozitivnije kritike od svih reprezentacija i predstavnika UEFA-e", naglasio je Malkočević.

Jasmin Čeliković, kapetan U-17 reprezentacije BiH koja je na turniru elitne runde kvalifikacija u Gruziji zauzela drugo mjesto u grupi ''C'', iza Italije koju su pobijedili u drugom kolu (1:0), te se tako plasirala na EP, kazao je ''ovo neopisiv doživljaj'', dodavši: ''Čestitam suigračima na velikoj borbi i povijesnom rezultatu. Dali smo sve od sebe. Maksimalno smo se trudili, borili se do zadnje kapi znoja'', poručio je Čeliković.

Na kvalifikacijskom turniru u Gruziji bh. kadeti pobijedili su domaću reprezentaciju (2:1) i Italiju (1:0), a u posljednjem kolu poraženi su od Rusije (1:2). Iako su prikupili šest bodova, kao i Talijani i Rusi, zahvaljujući boljoj gol razlici uspjeli su ostvariti pothvat koji će zlatnim slovima biti upisan u anale nogometa u BiH, navodi Agencija Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close