Nogomet

Kadeti EP otvaraju sutra Elfa

Sport / Nogomet | 03. 05. 2017. u 11:17 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kadetska nogometna U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Njemačke sutra započinje nastup na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Po riječima izbornika Sakiba Malkočevića mladi bh. nogometaši nakon priprema u Zenici, te tri obavljena treninga u Opatiji spremno očekuju prvi nastup na Euru.

Pored Njemačke, u okviru skupine C kadeti BiH za protivnike će još imati reprezentacije Srbije i Irske.

Izbornik ističe da se radi o izuzetno dobrim ekipama, koji su svoju kvalitetu pokazale u elitnom krugu natjecanja. 

“Sve reprezentacije na Europskom prvenstvu imaju kvalitetu. O Njemačkoj ne treba trošiti puno riječi, gledao sam njihove utakmice, daju u prosjeku više od šest golova po utakmici.”

“Irska je u elitnom krugu osvojila devet bodova bez primljenog gola, fizički su jaki s puno trke. Srbiju najbolje poznajemo jer smo igrali s njima, ali ići ćemo utakmicu po utakmicu. Možda je i bolje što igramo prvu utakmicu s Njemačkom da vidimo gdje smo, a samo naše sudjelovanje je veliki uspjeh. Potrudit ćemo se da što bolje odigramo”, kazao je Malkočević.

Trener bh. kadeta Adin Mulaosmanović kazao je da je stručni stožer opsežno analizirao igru prvog protivnika.

“Ekipa Njemačke je odlična i kompaktna u svim linijama. Imaju i određenih mana koje ćemo pokušati da iskoristimo. U svakom slučaju, siguran sam da će to biti jedna kvalitetna utakmica”, kazao je Mulaosmanović.

U drugom susretu kadeti BiH 7. svibnja igraju protiv Irske (16.30 sati), dok se u posljednem kolu grupne faze 10. svibnja sastaju sa Srbijom (12 sati).

Susrete u skupini reprezentacija BiH igrat će u Kostreni.

Boje BiH na EP će braniti: Jasmin Kršić, Matej Perković, Dobrica Tegeltija, Jusuf Gazibegović, Armin Imamović, Enio Zilić, Emir Sejdović, Rijad Sadiku, Eldin Omerović, Dino-Samuel Kurbegović, Stefan Santrač, Đani Salčin, Domagoj Marušić, Milan Šikanjić, Nemanja Vještica, Milan Savić, Elvis Mehanović i Marko Brkić.

Nakon skupne faze po dvije ekipe iz četiri skupine plasirat će se u četvrtfinale.

Kopirati
Drag cursor here to close