Jordi Alba

Kada bi nama Real bježao 19 bodova, pobili bi nas sve u Barceloni!

"Kada bi Madriđani bili 19 bodova ispred nas, ubili bi nas sve u Barceloni. To je ogromna razlika, ali ne smijemo zaboraviti da će se Real boriti do kraja", kazao je Alba.
Sport / Nogomet | 15. 01. 2018. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Barcelona pobijedila Real Sociedad na Estadio de Anoeta, prvi put nakon 2007. godine, katalonska momčad napravila je povijesnu bodovnu razliku u odnosu na najvećeg rivala, madridski Real, od čak 19 bodova.

Blaugrana je na utakmici u SanSebastianu pokazala jednu karakternu osobinu tima koju u ovome trenutku nema niti jedna druga momčad u Europi. Po jakoj kiši, klizavom terenu i uvjetima koji ne odgovaraju igri njezinih nogometnih znalaca, Barca je okrenula zaostatak od 0:2 u uvjerljivu pobjedu rezultatom 4:2.

Komentirajući prednost pred ''omiljenim'' protivnikom, lijevi branič Jordi Alba je izjavio kako bi njih u Barceloni poubijali kad bi za Realom zaostajali 19 bodova.

"Kada bi Madriđani bili 19 bodova ispred nas, ubili bi nas sve u Barceloni. To je ogromna razlika, ali ne smijemo zaboraviti da će se Real boriti do kraja", kazao je Alba.

Na polovini aktualne sezone Barcelona je još uvijek bez poraza u LaLigi, a Alba smatra kako je tajna njihova uspjeha u cjelokupnoj momčadi.

"Svatko sudjeluje u obrani, vršenju pritiska i osvajanjima lopti, iako je točno da napadači donose prevagu. Rušenje prokletstva San Sebastiana donijelo nam je dodatno olakšanje. Naučili smo patiti na ovome stadionu, a sad smo osvojili tri tako važna boda na terenu na kojem tako dugo nismo pobjeđivali", kazao je lijevi branič Barcelone i španjolski reprezentativac koji je nakon dolaska trenera Valverdea naprosto eksplodirao po pitanju forme i samopouzdanja u igri.

On je opet bio motor Barcelone po lijevoj strani. Preporodio se Španjolac odlaskom Neymara koji je bio gazda na toj lijevoj strani, ali omaleni lijevi bek napravio je i jednu glupost na ovoj utakmici, zbog koje bi mogao biti naknadno kažnjen.

Marca / Jordi Alba pokazuje srednji prst

U jednom trenutku utakmice pokazao je srednji prst igraču Sociedada, piše Marca.

''Da, učinio sam to. Uhvatile su me kamere, zar ne? Ispričavam se ako je to nekoga uvrijedilo, ali i mene vrijeđaju i svašta mi govore pa to prihvatim kao dio showa'', rekao je Jordi Alba.

Kopirati
Drag cursor here to close