Haris Seferović

Kad SMS poruka zaluta: Švicarski Bosanac pun hvale za bh. Hrvata

"Niko se svugdje nametne! Sjajan je tip, strog, ali vrhunski trener. I dalje smo u kontaktu, skupa smo radili godinu i pol dana i dobro ga poznajem. Vjerujem u Niku, on kad nešto želi, onda se za to i izbori".
Sport / Nogomet | 29. 11. 2018. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Witters / Niko Kovač i Haris Seferović

Haris Seferović (26) i Niko Kovač (47) dobro se poznaju iz vremena kad je švicarski reprezentativac igrao za Eintracht kojeg je tada Kovač trenirao. Seferović je u Frankfurtu igrao od ožujka 2016. do srpnja 2017. godine.

Na nedavnoj utakmici Lige nacija Haris Seferović je bio trostruki strijelac u pobjedi Švicarske nad Belgijom 5:2, čime je najzaslužniji za plasman Švicaraca na završni turnir idućega ljeta u Portugalu.

Niko Kovač je svom bivšem igraču poslao čestitku putem SMS poruke, ali ona nikad nije stigla do Seferovića.

"U novije vrijeme doista sam promijenio broj mobitela, ali Niko to nije znao. Nakon utakmice Lige prvaka sam mu dao svoj novi broj pa i dalje ostajemo u kontaktu", kaže uz smijeh švicarskih reprezentativac bosansko-hercegovačkih korijena.

Seferović kaže kako mu se sviđa igra Eintrachta u ovoj sezoni, a temelje impresivnim rezultatima bundesligaša iz Frankfurta udario je upravo Niko Kovač.

"Trojica momaka u špica napada su tako ubojiti, ove sezone nose sve pred sobom. To su dečki koji ne voze nekakve mopede, nego prave trkaće motore. Ta tri napadača daju gas ekipi i radujem se zbog njih!", kaže Seferović o Eintrahtovom trojcu kojeg čine nemilosrdni strijelci Sébastien Haller (24), Luka Jović (20) i Ante Rebić (25).

Foto: Getty Images / Haris Seferović u dresu Benfice protiv Bayerna na Allianz Areni

Seferović smatra kako Niko Kovač i dalje ima velike šanse da se dokaže u Bayernu i s ovim slavnim timom napravi velike rezultate.

"Niko se svugdje nametne! Sjajan je tip, strog, ali vrhunski trener. I dalje smo u kontaktu, skupa smo radili godinu i pol dana i dobro ga poznajem. Vjerujem u Niku, on kad nešto želi, onda se za to i izbori. Kad postavi cilj, ne gleda ni lijevo ni desno, odlučno ide naprijed", kazao je Seferović o Kovaču za Bild.

Sa svojim sadašnjim klubom, lisabonskom Benficom, Seferović se loše proveo u Ligi prvaka, jer su ih Bavarci s 5:1 naprosto pregazili. Takvi uspjesi trenera Kovača, ako ih osjetiš na vlastitim leđima, zasigurno te ne raduju, ali Seferović kaže kako je Kovač zaslužio priliku voditi Bayern, jer je doista veliki radnik, vrstan profesionalac i trener koji se iznimno razumije u nogomet.

Video: Haris Seferovic | All goals for Switzerland 2013-18 |
Kopirati
Drag cursor here to close