Poljska haubica

Kad igra Lewa, na sve strane sijeva: Bayern s igračem manje samljeo Stuttgart

Bayern je protiv Stuttgarta igrao od 12. minute s igračem manje, ali su u razmaku od pet minuta postigli tri gola, a do kraja prvog poluvremena Robert Lewandowski je postigao 'hat-trick' za ukupnih 4:0.
Sport / Nogomet | 20. 03. 2021. u 22:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Bayerna s uvjerljivih su 4:0 svladali Stuttgart na svojoj Allianz Areni u subotnjem dvoboju 26. kola Bundeslige, iako su od 12. minute igrali s igračem manje.

Crveni karton je zaradio Alphonso Davies zbog neopreznog i opasnog starta. No, Bavarci su tada zaigrali kao da imaju igrača više te u razmaku od pet minuta postigli tri gola, a do kraja prvog poluvremena Robert Lewandowski je postigao 'hat-trick' za konačnih 4:0.

Najbolji svjetski napadač i strijelac u 18. minuti je postigao prvi od tri pogotka na asistenciju Gnabryja, koji je u 22. minuti postigao pogodak za 2:0.

Samo minutu poslije Lewandowski je glavom pogodio mrežu Stuttgarta nakon ubačaja Muellera, a Poljak je u 39. minuti lijevom nogom zaključio 'hat-trick'.

Lewandowski je sada udaljen svega pet golova od rekordera Bundeslige po broju pogodaka unutar jedne sezone - Gerda Mullera.

Legendarni Nijemac zabio je 40 golova, a poljski napadač ima još osam kola da ga prestigne.

U gostujućoj momčadi Borna Sosa je bio u početnoj postavi, a trener Matarazzo ga je zamijenio na poluvremenu.

Dortmundska Borussia se nakon još jednog neodlučenog ishoda, 2:2 na gostovanju kod Koelna, osam kola prije kraja prvenstva definitivno oprostila od borbe za naslov, a sve je dalje i od četvrte pozicije koja vodi u Ligu prvaka.

Erling Haaland je u 3. minuti doveo goste u vodstvo, ali je Koeln preokretom došao do prednosti 2:1. U 35. minuti Duda je realizirao kazneni udarac, a Jakobs je u 65. minuti pogodio za vodstvo Koelna.

Haaland se pobrinuo da "žuto-crni" ipak ne odu praznih ruku iz Koelna, postigavši izjednačujući pogodak u 90. minuti.

Momčad iz Dortmunda za četvrtoplasiranim Eintrachtom zaostaje za četiri boda, nakon što je u subotu frankfurtski klub kao domaćin svlado berlinski Union s uvjerljivih 5:2.

Dva pogotka postigao je Silva (2, 41), a po jedan Kostić (39) i Chandler (90+2), dok je Andrich poslao loptu u vlastitu mrežu (35). Za goste je oba pogotka postigao Kruse (7, 45+3).

Gostujuću pobjedu ostvario je Wolfsburg kod Werdera u Bremenu. Nesretni Sergent je glavom postigao autogol u 9. minuti, a Weghorst je u 42. minuti udvostručio Wolfsburgovu prednost.

Mohwald je na kraju prvog dijela smanjio Werderov zaostatak, ali to je bio i konačni rezultat dvoboja.

Josip Brekalo je bio u početnoj postavi pobjedničke momčadi, a igrao je do 74. minute.

U posljednjoj utakmici dana Borussia M'Gladbach je u Gelsenkirchenu svladala očajni Schalke s 3:0. Strijelci su bili Stindl (15), Lainer (63) i Ronnow (72, ag).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close