Derby della Mole

Juventus u gradskom derbiju nadigrao Torino

Derby della Mole opravdao je očekivanja, u odličnoj utakmici publika je vidjela šest golova, od čega čak četiri u prvom poluvremenu.
Sport / Nogomet | 28. 02. 2023. u 22:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Torino je vodio u dva navrata, ali je Juventus na kraju uspio preokrenuti rezultat i stići do zasluženog slavlja. 

Prvo vodstvo Torina uslijedilo je već u 2. minuti utakmice. Nakon udarca iz kuta lopta je stigla do Buongiorna koji je spustio za Karamoha, a ovaj pogodio za 0:1.

Bio je to najbrži pogodak u povijesti torinskih gradskih derbija. Bjelokošćaninu je trebalo samo minuta i 32 sekunde da pogodi mrežu Juventusa.

Poravnao je Cuadrado u 16. minuti, silovitim udarcem iz blizine.

Do kraja prvog poluvremena pala su još dva gola. Prvo je Ilić u 43. minutu odlično uposlio Sanabriju koji pogađa za novu prednost Torina. U sudačkoj nadoknadi Di Maria je izveo korner, a najviši u skoku je bio Danilo - 2:2.

U drugome dijelu vidjeli smo dva udarca koja je zaustavila prečka, prvo Vlahovićev, a onda i Linettyjev na drugoj strani.

Nedugo nakon toga Stara dama je odvela susret u sigurnu završnicu.

Prvo je u 71. minuti vodstvo Juventusu donio Bremer na dodavanje Chiese, da bi Adrien Rabiot u 80. povisio na 4-2. Ovaj put Bremer je asistirao. GOLOVI

Trener Torina Ivan Jurić u jednome je trenutku izgubio živce u tolikoj mjeri da je iz igre izveo Nemanju Radonjića, koji je nepunih četvrt sata ranije ušao s klupe. Naime, Srbin je u 60. minuti zamijenio Karamoha, da bi njegovo mjesto u 74. minuti preuzeo Demba Seck.

Sve u svemu, Juventus se obradovao ne samo pobjedi protiv Torina, već i povratku francuskog veznjaka Paula Pogbe na travnjak nakon 315 dana stanke. 

Kopirati
Drag cursor here to close