Serie A

Juventus u derbiju slavio protiv Intera s 3:2, Brozović isključen

Juventus je upisao tri bitna boda u borbi za Ligu prvaka slavljem od 3:2 protiv novog prvaka Intera. Penali, VAR, crveni kartoni i ljuta borba vječitih rivala opravdali su očekivanja od ovog derbija.
Sport / Nogomet | 15. 05. 2021. u 21:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juventus je u pravom derbiju Italije savladao Inter sa 3:2 i ostao je u utrci za plasman u Ligu prvaka.

Juve je napao Inter od prve minute, a bolju igru domaći su naplatili u 24. minuti. Chiellini je izborio penal, a Cristiano Ronaldo preuzima odgovornost.

Slovenac Samir Handanovič je skinuo poprilično slab udarac Portugalca, kojem se lopta ipak vraća i on ju posprema u mrežu za prednost Juventusa od 1:0.

Samo deset minuta trajala je radost igrača domaćeg tima. VAR je vidio kontakt Matthijsa de Ligta i Lautara Martineza u kaznenom prostoru i sudac pokazuje na penal.

Romelu Lukaku je bio precizan za 1:1.

Stara dama na odmor ipak odlazi vodstvom. U trećoj minuti nadoknade Juan Cuadrado spektakularno pogađa za 2:1 i Stara dama na odmor odlazi vodstvom.

Na otvaranju drugog poluvremena Juventus ostaje s igračem manje. Isključen je Rodrigo Bentancur kojem sudac Gianpaolo Calvarese pokazuje drugi žuti karton u 55. minuti.

Očekivano Inter potom preuzima potpunu kontrolu nad utakmicom. Juventus se svim silama branio, pa Inter nije uspio da stvori neku veliku šansu pred golom domaćeg tima sve do samog finiša.

Vecino je u 82. minuti sa samo nekoliko metara uspio promašiti.

Inter je zabio dvije minute kasnije ipak zabio gol. VAR je odlučio da je Chiellini zabio autogol i da nije bilo prekršaja Lukakua te je rezultat glasio 2:2.

A zatim ponovo Calvarese stupa na scenu. U 88. minuti je dosudio penal za Juventus, a Juan Cuadrado je zabio za 3:2 i postavio konačan rezultat.

Spomenimo i da je u sudačkoj nadoknadi pocrvenio je i Marcelo Brozović nakon što je s leđa pokupio Cuardada, a prethodno je već imao jedan žuti karton.

 
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close