Juventus odabrao

Juventus iznenadio s odabirom novog trenera: Andrea Pirlo preuzima klub!

Pirlo jest bio predestiniran da jednog dana preuzme prvu ekipu, ali se vjerojatno ni sam nije nadao da će se to dogoditi tako brzo.
Sport / Nogomet | 08. 08. 2020. u 20:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Andrea Pirlo, novi trener Juventusa

Novi trener Juventusa je Andrea Pirlo! Objavio je to torinski klub na svojim službenim stranicama svega nekoliko sati nakon što su smijenili Maurizija Sarrija.

Potraga za Sarrijevim nasljednikom tako nije dugo trajala. Kao glavni kandidat figurirao je Mauricio Pochettino, ali umjesto argentinskog stručnjaka Juve se odlučio za svog bivšeg igrača i čovjeka koji se nedavno vratio u njihov klub da preuzme mladu momčad.

Pirlo jest bio predestiniran da jednog dana preuzme prvu ekipu, ali se vjerojatno ni sam nije nadao da će se to dogoditi tako brzo.

Ovaj proslavljeni nogometaš nedavno je postavljen za trenera U23 momčadi, što mu je bio prvi trenerski angažman. Nogometno znanje ima i to je pokazao nebrojeno puta kao igrač, no ovo je potpuno druga uloga.

Pirlo je tijekom karijere četiri godine proveo upravo u Juventusu, s kojim je od 2011. do 2015. godine osvojio četiri naslova prvaka Italije i dva kupa, a 2015. godine je stigao do finala Lige prvaka u kojemu je izgubio od Barcelone.

Prije Juventusa, Pirlo je 10 godina nosio dres Milana, s kojim je osvojio dvije Lige prvaka (2003., 2007.), dva naslova prvaka Italije i jedan kup.

S reprezentacijom je Pirlo 2006. osvojio naslov svjetskog prvaka, a 2012. je s Azzurrima stigao do finala Eura.

Posljednje dvije godine igračke karijere Pirlo je proveo u New York Cityju u MLS-u.

Kopirati
Drag cursor here to close