Velež izgubio finale

Jusufbegović: Mi smo nečekivano došli u finale

"Mi smo nečekivnao došli u finale, nismo ovo očekivali. Imali smo dosta problema. Moramo nastaviti dalje, podignuti glave, orkenuti se prvenstvu i tamo dati sve od sebe. Trebamo biti jaki kada ustanemo" rekao je Jusufbegović nakon utakmice.
Sport / Nogomet | 17. 05. 2023. u 23:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je trebalo najviše, nogometaši Veleža su ponudili najmanje. Bez prave prilike, daleko manje nego što je to bio slučaj u posljednjem prvenstvenom susretu protiv istog protivnika. Kako sada stvari stoje, Europa je pobjegla ove sezone, iako postoje odrđene solucije, ali treba puno stvari da se poklopi u posljednja dva kola.

"Prvo poluvrijeme se nešto igralo. Drugo poluvrijeme loše sa naše strane. Nismo kreirali neku ozbiljniju priliku bez agresije. Napravili smo istu grešku kao i u prethodnoj utakmici. Donijeli smo pogršenu odluku. Nismo imali pas ubačaj. Dosta prekida je bilo, izležavanja, ali nije neočekivano obzirom na rezultat.

Nezadovoljni smo definitivno. Nismo bili na nivou. Da bi pobijedili morate da pružite mnogo više. Mora doći neka loša utakmica, nažalost nama je došla u finalu Kupa. U jednom određeno dijelu zbog lošeg tajminga, loše pozicije nije bilo pritiska na gol nikakvog. Sve smo radili onako. Jako smo se trošili u odbrani jer nismo dobro stajali. Bježali smo od posjeda, a trebao nam je da malo odmorimo.

Mi smo nečekivano došli u finale, nismo ovo očekivali. Imali smo dosta problema. Moramo nastaviti dalje, podignuti glave, orkenuti se prvenstvu i tamo dati sve od sebe. Trebamo biti jaki kada ustanemo" rekao je Jusufbegović nakon utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close