U finalu bolji od Željezničara

Juniori Veleža pobjednici turnira

Na kraju je u finalnom susretu Velež bio bolji od Željezničara 4:1. Sadiković i Puce su bili strijelci u prvom poluvremenu, dok su u nastavku za Velež, po gol dodali Jogunović i Milak
Sport / Nogomet | 12. 02. 2023. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priča je počela davne 1965. godine kada je odigran prvi turnir i trajala je u kontinuitetu sve do 1992. U tom periodu na Februarskom turniru igrale su reprezentacije Poljske i Sovjetskog Saveza, od klubova tu su bili Rapid Beč, Gyor, MTK, Honved, Slavija Prag, Lokomotiv Moskva, Luzern, Sturm, Magdeburg, Dinamo Tbilsi. Uz naravno klubove s prostora bivše Jugoslavije. Februarski turnir je upravo za te klubove bio jedna vrsta generalne probe za ono što ih čeka u nastavku sezone.

Bilo je sjajnih utakmica, vrhunskih igrača koji su nastupali u Mostaru.
Nakon 1992. godine i posljednjeg turnira koji je osvojio Velež priča je nastavljena 31 godine poslije juniorskim koji bi trebao biti najava seniorskog naredne godine. Kada je u pitanju ovogodišnji turnir, pored Veleža tu su bili juniorski sastavi Sarajeva, Željezničara, te Sutjeske iz Nikšića.

U polufinalnim susretima Željezničar je bio bolji od Sarajeva 3:0, dok Velež savladao Sutjesku nakon izvođenja jedanesteraca 4:3. Jedanesterci su se izvodili u susretu za treće mjesto, Sutjeska je bila uspješnija od Sarajeva. Na kraju je u finalnom susretu Velež bio bolji od Željezničara 4:1. Sadiković i Puce su bili strijelci u prvom poluvremenu, dok su u nastavku za Velež, po gol dodali Jogunović i Milak.

Kopirati
Drag cursor here to close