Nogometašica Širokog

Julija Kvesić: Pobjedom želimo krenuti na put prema Premijer ligi BiH

Sport / Nogomet | 09. 09. 2017. u 13:57 Ivan Kraljević

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometašice Širokog Brijega novu sezonu Prve ženske lige Federacije BiH otvaraju gostovanjem kod ekipe Željezničara u Bosanskoj Krupi. U sezoni u kojoj najavljuju osvajanje prvog mjesta i plasman u Premijer ligu BiH, ekipa trenera Ivana Kvesića već prvo kolo želi apsolvirati pobjedom i kući se vratiti s tri boda.

Zanimljivo, Širokobriježanke su kod iste ekipe prije tri sezone odigrale i svoju prvu natjecateljsku utakmicu u klupskoj povijesti. Iako su tada, kao neiskusne igračice, doživjele težak poraz (8:0), u svim su kasnijim međusobnim susretima slavile pobjede (8:2, 4:0 i 2:1).

Širokobriježanke vjeruju u nastavak pobjedničkog niza

U nastavak uspješnog pobjedničkog niza vjeruje i Julija Kvesić, hrvatska reprezentativka i branič ŽNK Široki Brijeg, koja je za Bljesak.info najavila novu sezonu i prokomentirala ambicije svoga kluba.

''Iako je Željezničar veoma dobra ekipa i znamo kako nas čeka zahtjevna utakmica, u Bosanskoj Krupi nas ne zanima ništa manje od pobjede i tri boda kojima bi uspješno krenule na naš put prema Premijer ligi BiH'', naglasila je Kvesić.

Iza Širokobriježanki je cijeli mjesec napornog rada i priprema za novu sezonu. U tom su razdoblju odigrale i dvije pripremne utakmice.

Sredinom kolovoza su u klupskom Trening kampu ''Musa-Karačić'' na Mostarskom blatu remizirale s Neretvom (1:1), hrvatskim prvoligašem iz Metkovića, te u nedjelju na Pecari doživjele težak poraz od zagrebačkog Dinama (0:5) u humanitarnoj utakmici za Dom ''Marija Naša Nada''.

Mostarska Emina glavni konkurent za naslov prvaka

''Moram priznati kako se u toj utakmici ekipa Dinama puno bolje postavila, što je konačan rezultat i pokazao. No, nedjeljna utakmica nije pokazala pravu sliku naše ekipe, nismo pokazale sve naše znanje i sposobnosti. Nažalost, trema i mali strah od prve utakmice pred publikom na Pecari su nas koštali bolje igre i povoljnijeg rezultata. Iz te 'pljuske' smo puno naučile'', istaknula je Kvesić u razgovoru za Bljesak.info.

Mlada reprezentativka Hrvatske, pored ostalih konkurentica u ligi, ekipu Emine iz Mostara izdvaja kao glavnog konkurenta u borbi za naslov prvaka i plasman u najviši rang ženskog nogometa u BiH.

''Emina iz Mostara je dosta mlad klub, ali su okupile dosta dobrih igračica i reprezentativki BiH. No, ako mi budemo igrale kako znamo i možemo, ne sumnjam u naš konačan uspjeh'', zaključila je Kvesić.

Utakmica s ekipom Željezničara igra se u nedjelju u 16.30 sati na stadionu Ade u Bosanskoj Krupi.

Kopirati
Drag cursor here to close