Razlaz!

Jose Mourinho prodaje čak 23 igrača Rome

Talijanski mediji tvrde kako će većinu igrača koji su višak Roma prodati debelo ispod cijene, a na njima planiraju uštedu između 25 i 30 milijuna eura samo na plaćama i premijama. A novac od njihove prodaje će biti 'čista zarada'.
Sport / Nogomet | 05. 08. 2021. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jose Mourinho je prije desetak dana okupio nogometaše Rome na pripremama za novu sezonu, odigrao je i nekoliko pripremnih utakmica, a onda sve šokirao. Naime, Portugalac je odlučio počistiti svlačionicu i riješiti se čak 23 igrača, na prodaju je cijela jedna momčad.

Jose Mourinho (58) ima jasan plan, preuzeo je Romu kako bi klub vratio na staze stare slave. No, da bi uopće krenuo s ozbiljnim poslom mora 'počistiti' svlačionicu i riješiti se viška igrača, piše tportal.

Među 23 prekobrojna igrača je i nekadašnji hrvatski reprezentativac Ante Ćorić (24).

Talijanski mediji tvrde kako će većinu igrača koji su višak Roma prodati debelo ispod cijene, a na njima planiraju uštedu između 25 i 30 milijuna eura samo na plaćama i premijama. A novac od njihove prodaje će biti 'čista zarada'.

Tako su se među igračima s najvećim ugovorima, a na koje Mourinho više ne računa, našli Javier Pastore, Steven N’Zonzi, Alessandro Florenzi, Federico Fazio, Pedro Rodriguez, Davide Santon, Robin Olsen, Ante Ćorić i William Bianda.

Tih devet igrača Romu košta oko 37 milijuna eura po sezoni, a sada su se našli na popisu igrača koji će gotovo sigurno napustiti Olimpico ovog ljeta.

Najveći je problem Alessandro Florenzi, koji nije otputovao na pripreme u Portugal s ostatkom momčadi. Ostao je u Rimu i trenira po individualno. Talijanski je reprezentativac uvrijeđen i ne želi prihvatiti činjenicu da Mourinho na njegovoj poziciji kao prvi izbor vidi Nizozemca Karsdorpa.

Uz sve to, Florenzi je prošlu sezonu odigrao na posudbi u PSG-u, nadali su se u Romi da će ga uspjeti prodati i da će ostati u Parizu, ali nije uspjelo.

Tako se Mourinho odlučio definitivno riješiti problematičnog reprezentativca. Njegov problem je u tome što još nitko nije pokazao interes za ovog igrača.

Na popisu se nalazi još i skupina mladih igrača kojih se Mourinho spreman odmah riješiti – ili prodati ili poslati na posudbu s pravom otkupa.

U isto vrijeme je Mourinho uz pomoć sportskog direktora, svog sunarodnjaka Tiaga Pinta, krenuo u kupovinu. Tako je potvrđeno da će uzbekistanski napadač Eldor Šomurodov (26), koji je prošle sezone igrao za Genou, karijeru nastaviti u AS Romi. Vučica će za njega platiti 17,5 milijuna eura odštete te 2,5 milijuna u bonusima, objavili su talijanski mediji.

"Šomurodov je napadač s velikim potencijalom, igrač koji dobro poznaje talijansku ligu i koji je gladan uspjeha. Njegove igračke kvalitete odlično će se uklopiti u način igre koji planira naš trener Jose Mourinho", izjavio je Tiago Pinto, glavni menadžer Rome.

Kopirati
Drag cursor here to close