Povratak u LaLigu

Jose Mourinho i Neymar Jr. se vraćaju u španjolske velikane?

„El Mundo Deportivo“ piše kako je Neymar u nekoliko zadnjih mjeseci čak pet puta kontaktirao šefove Barcelone. Pritom im se nudio i preklinjao ih...
Sport / Nogomet | 12. 01. 2019. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski i portugalski mediji pišu ovih dana o dva moguća velika povratka u LaLigu, koji bi itekako odjeknuli u europskom nogometu.

S jedne strane špekulira se o mogućem povratku Mourinha na trenersku kulupu Real Madrida, a drugi mogući comeback je Neymarov u redove Barcelone.

Mourinho se već odavno povezuje s Real Madridom, ali i Interom, a sam Portugalac ističe da mu je čast što bi ponovo mogao se vratiti u jedan od bivših klubova.

Gostujući kod Correio da Manha TV, Jose Mourinho naglašava kako povratak nekog igrača ili trener u klub u kojem je već boravio može samo i jedino značiti veliko priznanje.

“Naravno da bi to bila velika čast, ali nismo pregovarali. Kada vas žele bivši klubovi, to je velika čast. To znači da ste napravili nešto dobro te da vrijedite kao osoba”, kazao je Mourinho.

Iako u Španjolskoj već pišu da je u Real Madridu održan sastanak na temu Mourinha te da razmišljaju o njegovom povratku nakon više od pet godina, Portugalac kaže kako se još uvijek nije razgovaralo.

“Ovo je trenutak da budem miran, da vidim gdje sam griješio i da analiziram godinu koja je iza mene. Također, da se krenem pripremati za izazove koji dolaze”, dodao je.

Engleski mediji prenose zanimljivu informaciju kako će u slučaju da Mourinho preuzme Real Madrid dobro proći i Manchester United. Vijesti s Otoka govore da bi u tom slučaju Kraljevi morali platiti Unitedu oko 11 milijuna eura ukoliko dovedu Mourinha prije kraja ove sezone.

Jose Mourinho je Kraljevski klub vodio od 2011. do 2013. godine, osvojivši jedno prvenstvo (2012.) i jedan Kup kralja (2011.).

Druga velika ''bomba'' su nagađanja o povratku Neymara (26) u Barcelonu. Brazilac, koji je ostvario rekordan transfer u PSG (222 milijuna eura), nije sretan u Parizu, a unatoč činjenici da mu ugovor s PSG-om traje do 2022. godine, Neymar šalje signale u pravcu Katalonije.

„El Mundo Deportivo“ piše kako je Neymar u nekoliko zadnjih mjeseci čak pet puta kontaktirao šefove Barcelone. Pritom im se nudio i preklinjao ih da pokrenu aktivnosti na planu njegova povratka.

Jedini motiv njegova povratka mogao bi se tražiti u njegovim izjavama kako PSG nema sportsku perspektivu. Sve ostalo, a novac pogotovo, igralo bi u tom slučaju manju ulogu, ako je vjerovati onome što mediji pišu.

Međutim, u stvarnosti je upravo suprotno - Neymar i Barcelona su se po njegovu odlasku zakačili upravo zbog novca!

Nakon prelaska u PSG, Neymar je Barcu tužio zbog, kako sam navodi, neisplaćenih premija u visini od 26 milijuna eura, plus deset posto kamata.

Barcelona je pak tužila Neymara zbog nekih nekorektnosti u procesu transfera u Pariz, posebice zbog poteza njegova oca, te sad zahtijevaju da Neymar povuče svoju tužbu.

Početak sudskog procesa zakazan je za 31. siječnja. Uzme li se sve ovo u obzir, mogućnost povratka sjajnog Brazilca na Camp Nou ne čini se posebno vjerojatnom.

Kopirati
Drag cursor here to close