Poraz Australije

Jordan šokirao branitelja naslova

Priliku za popravni Australija ima protiv Palestine 11. siječnja, dok Jordan dan ranije igra sa Sirijom.
Sport / Nogomet | 06. 01. 2019. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliko iznenađenje, pravu senzaciju napravili su nogometaši Jordana na startu drugog dana 17. Azijskog kupa. Golom Anas Bani Yassena, Jordan je svladao branitelja naslova, reprezenatciju Australije 1:0.

Uz Yassena svakako je jedan od junaka današnje pobijedio bio vratar Amer Shafi koji je fenomenalno branio, posebno na  samom kraju utakmice. 

Australci su imali posjed lopte, terensku inicijativu, ali sve je to bilo poprilično skromno, pogotovo u prvom poluvremenu. S druge strane defenzivno orijentirani Jordan je svoju priliku iskoristio nakon prekida. Korner je izveo Abdulrahman, kratko dodao za Al Tamarija koji centrira a na njegovu loptu sjajno je glavnom reagirao Yassen, Ryan je bio nemoćan. U 29. minuti još jednom je Jordan opasno zaprijetio, kada Bahaa Abdulrahman pogađa vratnicu.

U drugom dijelu Australci su sezali obruč oko gola Jordana, Rogic je prijetio, Awer Mabil je pogodio stativu, Ikonomidis glavom, ali je Shafi bio nesavladiv. U posljednjim trenucima, Shafi skida šut Ikonomidisa, u nastavku akcije i Jacksona Irvinea i Australci ostaju bez bodova iako su na kraju utakmice imali čak 77 posto posjeda lopta.

Priliku za popravni Australija ima protiv Palestine 11. siječnja, dok Jordan dan ranije igra sa Sirijom.

Kopirati
Drag cursor here to close