Rekord ih predsezone

Jordan Poole oborio rekord Michaela Jordana

Jordan Poole izjednačio je rekord Michaela Jordana po broju poena nekog igrača Wizardsa u predsezonskoj utakmici.
Sport / Nogomet | 19. 10. 2023. u 09:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije Michael Jordan, ali je Jordan Poole. Osim ovoga Jordan što je jednom ime a drugom prezime, sada iz povezuje i jedan rekord.
Washington Wizardsi su u predsezonskoj utakmici savladali New York Knickse 131:106, u MSG-u.

Jordan Poole izjednačio je rekord Michaela Jordana po broju poena nekog igrača Wizardsa u predsezonskoj utakmici. Sve to napravio je za samo tri četvrtine.

Poole je odigrao tek 27 minuta susreta protiv Knicksa, no i to mu je bilo dovoljno za 41 poen. Nikad nitko od igrača Wizardsa u predsezonskoj utakmici nije ubacio više, s tim da je Poole izjednačio rekord tad 37-godišnje ikone iz 2000. godine. Poole imao šut 6/12 za tri poena, 10/19 ukupno i pogodio je 15 od 16 slobodnih bacanja

Video: Knicks - Wizards 

Do sada u predsezoni, Poole je u prosjeku postizao 23,3 poena, 3,3 skoka i 2,3 asistencije za 23 minuta igre. Poole je bio dio trade u kojem su sudjelovali Wizardsi i Golden State Warriorsi.

Nakon što je Chris Paul nedavno razmijenjen iz Phoenix Sunsa bilo je poznato da ga Washington Wizardsi neće zadržati, pa se tako tražila solucija prema kojoj će Paul potpisati s jednom od ekipa koja se bori za naslov prvaka.

Putem Washingtona u ovoj razmjeni krenuo je Jordan Poole, bek koji je prošle godine kao starter imao odličnu sezonu s 21.3 poena u prosjeku, dok je ove sezone povratkom Klaya Thompsona ponovno preselio na klupu, gdje su njegove brojke drastično pale, na 11.6 poena u prosjeku. Uz Poolea Wizardsi će dobiti zaštićeni pik prve runde drafta za 2030. godinu i pik druge runde za 2027. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close