Finale Championshipa

John Terry protiv Franka Lamparda u najskupljoj utakmici na svijetu

Tako se John Terry i Frank Lampard sa svojim klubovima, u novim ulogama, bore za ulazak u Premiership. John Terry je od lani pomoćnik Deanu Smithu u Aston Villi, a Lampard trenira Derby.
Sport / Nogomet | 16. 05. 2019. u 07:27 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Derby Countyja i Aston Ville u srijedu su navečer izborili plasman u finale doigravanja za plasman u Premiership koje će se igrati 27. svibnja na Wembleyju.

Direktan plasman u elitni razred engleskog nogometa izborili su Norwich City i Sheffield United, dok će se za preostalu kartu boriti Derby County i Aston Villa.

Derby, kojeg vodi bivša legenda Chelsea Frank Lampard, je u uzvratnom susretu polufinala na gostovanju pobijedio Leeds United sa 4-2, nakon što je na svom travnjaku izgubio sa 0-1.

Tako se John Terry i Frank Lampard sa svojim klubovima, u novim ulogama, bore za ulazak u Premiership. John Terry je od lani pomoćnik Deanu Smithu u Aston Villi.

Terry i Lampard - rivali i prijatelji

Gotovo 15 godina proveli su Terry i Lampard zajedno u Chelseaju. Osvajali su naslov engleskog prvaka, europskog prvaka, kad jedan nije bio kapetan, mijenjao ga je drugi, ginuli su jedan za drugog, zajedno za momčad, istu boju, grb… A sad započinju nova poglavlja svojih karijera, u nekim drugim ulogama. Dva velika prijatelja, dva nogometna brata u najskupljoj utakmici na svijetu.

Ulog je ulazak u Premiership i stotinjak milijuna funti koliko dobiva pobjednik.

Inače, Leeds je poveo u 24. minuti golom Stuarta Dallasa, no gosti su potom okrenuli rezultat s tri gola u nizu, a strijelci su bili Marriott (45), Mount (47) i Wilson (58-11m). Dallas je u 62. minuti smanjio na 2-3 vrativši Leeds u život.

Međutim, susret je prelomila glupost švicarskog braniča Gaetana Berardija koji je u 78. minuti dobio crveni karton nakon što je dva žuta kartone sakupio u svega 10 minuta, piše Hina.

Derby je šest minuta kasnije iskoristio igrača više kada je Marriott zabio svoj drugi gol na utakmici. U 90. minuti i gosti su ostali s igračem manje nakon što je ‘pocrvenio’ Scott Malone, no Leeds nije uspio smanjiti na 3-4 i odvesti utakmicu u produžetke.

Aston Villa na penale

U utorak je Aston Villa izborila finale boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv West Bromwich Albiona.

Nakon što je prva utakmica završila pobjedom Ville sa 2-1, u drugom susretu je WBA pobijedio 1-0. Kako u ovom natjecanju ne vrijedi pravilo ‘više golova u gostima’, susret je ušao u produžetak. Kako niti nakon dodatnih 30 minuta nije bilo promjene rezultata odlučivali su kazneni udarci.

Aston Villa je na koncu slavila sa 4-3, a junak je postao vratar Jed Steer koji je obranio prva dva udarca Masonu Holgateu i Ahmedu Hegaziju. Kod Ville neprecizan je bio tek Albert Adomah.

Kopirati
Drag cursor here to close