U-19

Jedan od najvećih talenata u Njemačkoj izabrao ''Vatrene''

Pesch je rođen 18. svibnja 2005. i bit će prvi šesnaestogodišnjak koji će zaigrati za U-19 reprezentaciju Hrvatske u kvalifikacijama.
Sport / Nogomet | 02. 11. 2021. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povećava se broj igrača u hrvatskim reprezentacijama iz dijaspore. Zlatko Dalić u novije je doba u A vrstu uvrstio Josipa Stanišića i Luku Sučića, a Josip Šimunić je za kvalifikacijske utakmice U-19, koje se u studenom igraju u Karlovcu pozvao - četvoricu iz Njemačke.

Prvi put hrvatski dres odjenut će Jakov Šuver, stoper druge ekipe Stuttgarta koji s njome igra u Regionalnoj ligi. Tu su već poznata imena Franjo Ivanović iz Augsburga i Gabrijel Vidović iz Bayerna, a posebna priča je Noah Phil Pesch iz Bayera iz Leverkusena.

Pesch je rođen 18. svibnja 2005. i bit će prvi šesnaestogodišnjak koji će zaigrati za U-19 reprezentaciju Hrvatske u kvalifikacijama. O kakvu se talentu radi nešto govori podatak da je već ovog ljeta prošao pripreme s prvom ekipom Leverkusena i igrao tri prijateljske utakmice, prenosi Jutarnji.

Nisu ga još uzeli u seniorsku momčad za prvenstvo, zasad igra U-19 ligu, ali najave su da je to samo pitanje vremena. Radi se o ofenzivcu, krilnom igraču kojem je najbolja uloga lijevo krilo, iako se dobro snalazi i na desnom, kao i u ulozi "desetke“.

''HNS je imao vrlo angažiran odnos prema njemu. Još kad je imao 15 godina zvali smo ga prvi put. I njega i dvije godine starijeg brata Leona Matu Pescha, koji je sada na pretpozivu. U lipnju ove godine, kad je bio u našem kampu u Svetom Martinu na Muri, pozvali smo i roditelje. Otac je bio vrlo zadovoljan pažnjom koju im posvećujemo'', izjavio je HNS-ov tajnik za mlađe kategorije Josip Tomaško.

Kopirati
Drag cursor here to close