Liga prvaka

Je li Zrinjski prokockao svoju šansu?

Sport / Nogomet | 13. 07. 2017. u 09:03 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Često, prečesto naši klubovi u Europi nisu konkretni, a to je nažalost bio slučaj i sa Zrinjskim, koji je sinoć od Maribora poražen 1:2.

Slovenci su Mostar napustili pjevajući, a nije moralo biti tako.

Znamo da će ovo zvučati kao jedna od onih teorija 'što bi bilo kad bi bilo', ali zaista se treba zapitati u kojem bi smjeru pošla utakmica da je Nemanja Bilbija već u 9. minuti iskoristio penal?

Odgovor je sada bespotrebno tražiti, ali sumnjamo da bi rano vodstvo Plemićima donijelo nešto loše.

Bio je to srčan početak Mostaraca, ali Slovenci su se nakon što je Bilbija zvekn'o stativu preuzeli inicijativu i do kraja poluvremena kaznili Mostarce.

Pomalo očekivano, Zrinjski je nastavak otvorio furiozno pritiskajući Viole, ali ni tada Sliškovićev tim nije pokazao da je sposoban konkretizirati pritisak.

Kada je Vrhovec u 68. minuti isključen, učinilo se da se sreća osmjehnula Mostarcima, ali do poravnjanja su došli tek u 89. minuti - prekasno.

Jer, nakon tog kasnog izjednačenja Plemići su krenuli grlom u jagode pa su ih Slovenci iskontrirali, a u trećoj minuti sudačke nadoknade Stojkić je Tavaresa nepropisno srušio u šesnaest i to je bilo to.

Može Slišković biti razočaran tribinama koje su u određenim trenucima negodovale zbog igre njegovih igrača, može tražiti alibi i u velikoj vrućini, ali njegovi su igrači morali bolje, pametnije... ako su u Maribor željeli otputovati sa dobrim šansama za plasman u 3. pretkolo Lige prvaka.

Ovako, čini se da su šansu, a ona im se definitivno ukazala, već prokockali. Na njima je da nam dokažu suprotno.

 

Kopirati
Drag cursor here to close