Leverkusen

Je li Tin Jedvaj postao prekobrojan kod novog trenera Apotekara?

Smjenom trenera Herrlicha, kojega je naslijedio nizozemski stručnjak Peter Bosz (55), kao da je nestalo Jedvaja! Već dvije utakmice nije ga bilo ni na klupi Apotekara...
Sport / Nogomet | 28. 01. 2019. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj (23) imao je prilično kompliciranu sezonu 2017/2018 u Bayeru iz Levrkusena, ali je ipak uspio osigurati mjesto među 23 nogometaša koje je Zlatko Dalić vodio na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Ometan ozljedama, Jedvaj je u prošlom prvenstvu Bundeslige zabilježio tek deset nastupa za Leverkuse, pri čemu je šest puta bio starter. Na Mundijalu se izborio za svoje minute, a posebno je s dobrim igrama nastavio prošle jeseni u Ligi nacija. Najviše je oduševio u utakmici protiv Engleske u susretu 2. kola Lige nacija i, dakako, u čuvenoj utakmici u Zagrebu protiv Španjolske, kad je praktično sam pobijedio Furiju.

S Bayerom je prošle jeseni potpisao novi, dugoročni ugovor do 2023. godine, a dok je klub vodio trener Heiko Herrlich, Jedvaj je igrao prilično redovito. Do 17. kola ubilježio je 11 nastupa, od čega devet u početnoj postavi. Zadnji put kao starter odigrao je utakmicu protiv Herthe iz Berlina, u 17. kolu Bundeslige.

Smjenom trenera Herrlicha, kojega je naslijedio nizozemski stručnjak Peter Bosz (55), kao da je nestalo Jedvaja!

Već dvije utakmice nije ga bilo ni na klupi Apotekara, a Bosz očito ima posve drugačiju viziju sastava igrača u obrambenom dijelu Bayerova tima.

"U nogometu vam kao kod flerta, na početku je sve super. Ali, onda započinje igra i tada se već neki igrači razočaraju, bilo zato što ne igraju u početnom sastavu, bilo zato što uopće nisu u užem kadru", kazao je Peter Bosz nakon preuzimanja ekipe Bayera prije nekoliko tjedana.

Bayer je s novim trenerom u prvoj utakmici doživio poraz od 0:1 protiv Borussije M'Gladbach, ali je već u drugoj zabilježio glatku gostujuću pobjedu od 3:0 protiv Wolfsburga.

Peter Bosz je u Leverkusen došao kako bi postigao ono što mu prošle sezone nije pošlo za rukom u Borussiji Dortmund. I sve je podređeno tome cilju. Igrači koji se u njegove vizije ne budu uklapali, zasigurno neće ni igrati, bez obzira jesu li reprezentativci neke zemlje. Hoće li se Jedvaj i kako nametnuti Boszu, nije jednostavno prognozirati, ali je evidentno da u ovome trenutku Nizozemac ne vidi Hrvata ni u prvom (starteri) ni u drugom (klupa) ešalonu Bayerovih prvotimaca.

Kopirati
Drag cursor here to close