Nestalo goriva

Japanci razbili Elf na njihovom terenu - utrpali im četiri komada!

Nogometna reprezentacija Njemačke domaćin je idućeg Eura te nemaju potrebu igrati kvalifikacije, no daleko da su od mirne situacije. Nakon domaćeg debakla protiv Japana (1-4), mediji su sigurni da su odbrojani dani izbornika Hansija Flicka...
Sport / Nogomet | 10. 09. 2023. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devet mjeseci nakon što su ih šokirali na Svjetskom prvenstvu u Katru, gdje su preokrenuli njemačko vodstvo i savladali ih rezultatom 2:1, Japanci su još jednom savladali Elf, ovog puta na njihovom terenu.

Rezultat prijateljskog susreta odigranog u Wolfsburgu bio je 1:4, odnosno Japanci su u potpunosti razbili nogometnu

Nakon eliminacije u grupnoj fazi posljednja dva svjetska te u osmini finala europskog prvenstva, Nijemci na domaćem terenu žele osigurati povratak u svjetski nogometni vrh, no ovakav poraz će ih natjerati na brigu. Prije svega izbornika Hansija Flicka.

Ito je u 11. minuti doveo Japan u vodstvo, da bi Sane izjednačenio osam minuta kasnije. Ipak, to je trajalo samo tri minute, prije nego je Ueda doveo goste u novo vodstvo. U drugom dijelu mreže su mirovale do posljednje minute, odnosno sudačke nadoknade, kad su za konačnih 1:4 pogodili Asano i Tanaka.

Video: Japan vs Germany 4-1 | Highlights & All Goals 2023 | HD

Nijemci su na utakmici imali samo tri udarca u okvir gola, a Japanci čak deset, što samo potvrđuje apsolutnu dominaciju gostiju.

Nema sumnje kako slijedi prava bura u njemačkom nogometu, ovako lošu seriju rezultata nisu imali nikad u povijesti.

U utorak će bivšem treneru Bayerna vjerojatno trebati čudo u ogledu protiv Francuske kako bi ostao na funkciji.

Inidikativno je da je predsjednik Nogometnog saveza Njemačke Rudi Völler prvi put izbjegao jasnu podršku za Flicka.

"Malo sam u šoku. Atmosfera je bila odlična, gledatelji su na početku bili na našoj strani. Bila je to sramota, ali i zaslužena. Takav poraz boli.

Prvo bismo se trebali sabrati. Sutra će biti malo treninga. Zatim igramo protiv Francuske. Nakon toga prvo bismo trebali razmisliti o tome što će se sljedeće dogoditi. Treba vidjeti...", izjavio je razočarani Völler.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close