Tenno Heika Banzai?

Japan protiv Poljske: Deset najsramotnijih minuta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji!

Poljacima rizik nije trebao jer im je minimalnih 1:0 jamčilo oproštaj pobjedom od nogometne smotre na kojoj se nisu istaknuli. Međutim, Japancima ovakav rezultat ništa ne bi značio da je Senegal uspio poravnati protiv Kolumbije
Sport / Nogomet | 29. 06. 2018. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na utakmici trećeg kola skupine H Svjetskog prvenstva u Rusiji, u kojoj je Poljska svladala Japan s minimalnih 1:0, gledatelji su mogli ispratiti vjerojatno najdosadnijih deset minuta  odigranih na ovom Mundijalu.

Igrači Japana, koje je minimalni poraz vodio dalje, samo su dodavali loptu na vlastitoj polovini terena, a Poljacima se nije dalo na volgogradskih plus 36 stupnjeva učiniti i nešto više, odnosno pokušati doći do još jednog pogotka.

Poljacima rizik nije trebao jer im je minimalnih 1:0 jamčilo oproštaj pobjedom od nogometne smotre na kojoj se nisu istaknuli. Međutim, Japancima ovakav rezultat ništa ne bi značio da je Senegal uspio poravnati protiv Kolumbije u drugoj utakmici koja se istovremeno igrala u toj skupini.

Na kraju se ispostavilo da Senegal nije naudio Kolumbiji, a time ni Japanu, a reprezentacija "Zemlja Izlazećeg Sunca" dalje je prošla zahvaljujući boljem indeksu fair playa!

Senegal i Japan sakupili su po četiri boda, obje su reprezentacije imale identičnu gol razliku (4:4), a međusobno su odigrale 2:2. Kako je Japan imao četiri žuta kartona, a Senegal dva više, fair play pravilo je odlučilo tko ide u osminu finala.

Stariji ljubitelji nogometa sjetit će se sličnog događaja iz 1982. godine kada su Njemačka i Austrija u Gijonu odigrale "prijateljski" meč, kako bi postigle rezultat koji obje reprezentacije vodi dalje.

Te noći u španjolskome Gijonu dogodila se jedna od najvećih sramota u povijesti nogometa. Naime, Alžir je u 1. kolu SP-a 1982. pobijedio Njemačku 2:1, a Elf se nakon toga trebao vaditi protiv Austrije u posljednjem kolu kako bi prošao u drugi krug natjecanja.

Njemačka je već u 10. minuti povela s 1-0, a upravo je taj rezultat vodio obje reprezentacije dalje. I od tada su se igrači obje momčadi, na čuđenje cijelog svijeta i bijes Alžiraca, na terenu izbjegavali. Mnogi su tu utakmicu okarakterizirali kao najsramotniju u povijesti…

Jučerašnjih deset minuta između Japana i Poljske u Volgogradu, čini se, na tragu su takvih ''slučajnih'' namještanja rezultata.

 

Kopirati
Drag cursor here to close