FK Sarajevo

Janjoš: Radnik zna igrati na rezultat, posebno na strani

Sport / Nogomet | 31. 03. 2017. u 14:25 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Sarajeva nedjeljnim susretom na Koševu protiv Radnika otvaraju drugu fazu natjecanja u Premijer ligi BiH - Ligu za prvaka.

Trener Sarajeva Mehmed Janjoš kazao je da je reprezentativnu pauzu u prvenstvu njegov tim iskoristio za mini pripreme u Čitluku.

“U našoj standardnoj destinaciji u Čitluku boravili smo četiri dana. Voljeli bismo da smo bili kompletni, ali s druge strane, nas raduje da imamo pet reprezentativaca”, kazao je Janjoš.

Strateg Bordo tima ističe da je stručni stožer analizirao ekipu Radnika te da njegove igrače očekuje "zahtjevna utakmica s neugodnim protivnikom".

“Radnik je prošlogodišnji osvajač kupa, a ove je godine ponovo u vrhu tabele. Radi se o sjajno vođenoj ekipi, koja zna da igra na rezultat, pogotovo kada gostuje. Očekuje nas veoma teška utakmica, ali Sarajevo je spremno da osvoji tri nova boda”, rekao je. 

Janjoš neće moći računati na Mersudina Ahmetovića, Marka Mihojevića i Peru Ivetića, koji imaju po tri žuta kartona, te ozlijeđenog Samira Radovca.

“Moram reći da smo u dilemama, odluku o sastavu  donijeti ćemo uoči utakmice. Uigravali smo nekoliko varijanti. Svi ostali igrači su spremni. Mi vjerujemo da će odgovoriti zahtjevu i da ćemo u nedjelju osvojiti tri vrlo važna boda”, zaključio je Janjoš.

Susret Sarajevo - Radnik igra se u nedjelju u 19.45 sati na Stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Kopirati
Drag cursor here to close