49. hercegovački derbi

Jakovljević za Bljesak: Utakmica protiv Širokog je jako važna, ali ne i presudna

NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski u subotu (16.00 sati) na Pecari igraju veliki derbi trećeg kola Lige za prvaka, a ulog je za obje momčadi velik.
Sport / Nogomet | 30. 03. 2018. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sigurno da je jako važna utakmica, ali ne i presudna, jer mislim da još puno ima do samo kraja prvenstva, ovo će biti prva od dvije utakmice protiv Širokog u Ligi za prvaka, a sam derbi po sebi nosi taj neki naboj koji u slučaju pozitivnog rezultata daje dodatno samopouzdanje igračima'', izjavio je za Bljesak.info Slobodan Jakovljević, branič Zrinjskog, komentirajući subotnji 49. hercegovački derbi.

NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski u subotu (16.00 sati) na Pecari igraju veliki derbi trećeg kola Lige za prvaka, a ulog je za obje momčadi velik. Široki bi se pobjedom približio Zrinjskom na samo tri boda zaostatka te bi dodatno zakomplicirao utrku za prvaka dok ''Plemići'' ne smiju kiksati jer za vrat pušu vodećem Željezničaru.

Aktualnom prvaku nedostaju dva jako važna igrača, kapetan Pero Stojkić i Ognjen Todorović, no Jakovljević ističe da su igrači koji su ih mijenjali prošlu utakmicu imali mogućnost dodatnog uigravanja i tijekom ovog tjedna.

''I Širokom nedostaju dva ofanzivna igrača koja jako puno znače, ali opet to kod nas ništa ne mijenja jer tko god sad igra znači i to da se na njega treba obratiti pozornost, pogotovo mi u zadnjoj liniji'', kazao je Jakovljević na naše pitanje od kojeg igrača Širokog dolazi najveća prijetnja po golu Mostaraca.

Čari hercegovačkog derbija

Hercegovački derbi svoju povijest piše od 26. lipnja 1994. i prve utakmice u doigravanju za prvaka Herceg-Bosne.

Široki Brijeg i Zrinjski do sada su odigrali 12 prvenstvenih utakmica u Ligi Herceg-Bosne, četiri u Premijer ligi Federacije BiH i 32 u Premijer ligi BiH.

Bljesak.info / Hercegovački derbi: NK Široki Brijeg - HŠK Zrinjski

U Ligi Herceg-Bosne Široki Brijeg je slavio osam puta, a Zrinjski dva puta dok dva puta nije bilo pobjednika.

U Premijer ligi Federacije BiH odigrane su samo četiri utakmice, odnosno dvije sezone, a Zrinjski je slavio dva puta dok je isto toliko puta završilo neodlučeno.

U 32 utakmice Premijer lige BiH Široki je slavio 12 puta, a Zrinjski 11 dok je devet utakmica završilo neodlučenim rezultatom. ''Plemići'' su na Pecari upisali tri pobjede, četiri remija i devet poraza. ''Plavo-bijeli'' su u 32 utakmice postigli 49 pogodaka, a Mostarci 38. Posljednji susret na Pecari pripao je domaćima koji su slavili 2:1 nakon što su gubili na poluvremenu.

Video: Izjave Gorana Sablića i Marija Ivankovića

''Zrinjski i Široki igraju uvijek ofanzivan nogomet, ne vidim razloga zašto i sad to ne bi bilo s obje strane. Normalno da bih volio da pobjedimo, ali vidjet ćemo na kraju utakmice sve. Atmosfera je odlična i mogu reći da svi s nestrpljenjem očekujemo subotnji derbi'', zaključio je Slobodan Jakovljević u razgovoru za Bljesak.info.

Osim što će biti dvojice važnih igrača, Zrinjski će na Pecari biti bez šefa stručnog stožera Blaža Sliškovića kojeg je suspendirao Nogometni savez BiH zbog izjava na njihov račun.

Susret će s Pecare izravno prenositi BHT, a glavni sudac bit će Irfan Peljto iz Sarajeva.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close