Plemići put Bijeljine

Jakovljević: Radnik će biti agresivniji nego u Mostaru

Sport / Nogomet | 13. 10. 2016. u 06:43 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi krug natjecanja u Premijer ligi za prvaka i lidera počinje gostovanjem u Bijeljini.

U Zrinjskom su optimistični iz razloga jer imaju i 'tajno oružje' - stopera Slobodana Jakovljevića koji je prošle sezone igrao za Radnik i koji sljedećeg rivala poznaje u dušu - jednog igrača bukvalno zna toliko dobro, brata blizanca Ivana.

“Čujem se bratom. Kaže da oni, naravno, imaju svoje želje, ali imamo ih i mi”, rekao je Slobodan za Dnevni list pa dodao: Svatko se nada pobjedi pa tako i ja iskreno vjerujem da ćemo mi biti ti koji ćemo slaviti.

Loš start i kasniji povratak Radnika, ništa ga od toga nije iznenadilo.

“Po meni je bilo za očekivati da će oni malo lošije ući u sezonu, čisto iz razloga jer sam tamo završio prošlu. Radnik je igrao i Kup Republike Srpske koji je završio krajem petog mjeseca, a pripreme su brzo počele. A onda je došla i Europa, ekipa se nije imala kada odmoriti.”

“Isto tako, nije me iznenadilo da su se nakon toga vratili. Novi trener je malo razdrmao situaciju, igrači se novom šefu uvijek žele maksimalno dokazati i rezultati su došli. U posljednje vrijeme osvojili su približno bodova kao i mi, a eto, onda su izgubili od Željezničara.”

U Bijeljini očekuje napetu utakmicu, ali nije do kraja siguran kako će mu brat i društvo krenuti u susret.

“Iskreno, vjerujem da će igrati defanzivno i čekati nas, ali sigurno za nijansu agresivnije nego ovdje u Mostaru u prvom kolu (2:1 za Zrinjski, op. a.). Možda se varam, ali obično se svaka ekipa u ovoj Ligi kod kuće malo okuraži, vidjet ćemo. Koliko čujem, oni bi mogli biti bez Beširevića koji im je jako važan.”

Zrinjski 12. kolo dočekuje s plus osam, što defanzivac Mostaraca vidi kao održivu, čak i prednost koja se može povećati.

“Imamo, da tako kažem, lijep raspored. Teži rivali, Široki, Sarajevo, Željezničar, nam dolaze u Mostar, ali opet ni to ne mora ništa značiti ako ne nastavimo u ovom ritmu. Tabela i raspored stvari dobro izgledaju i vjerujem da imamo dobre šanse zadržati, eventualno i povećati prednost”, smatra Jakovljević.

Kopirati
Drag cursor here to close