Derbi u Mostaru

Jakovljević gurnuo Sarajevo na minus jedanaest

Sport / Nogomet | 22. 10. 2016. u 15:43 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je u derbiju 13. kola Premijer lige pred oko 4.000 gledatelja u Mostaru minimalno savladao Sarajevo 1:0 i tako rivala s Koševa praktički izbacio iz utrke za naslov.

Jedini pogodak za Plemiće, kojim su Sarajlijama pobjegli na plus jedanaest, u 64. minuti zabio je Slobodan Jakovljević.

Zrinjski je istrčao u sastavu Kozić, Peko, Tomić, Čolić, Stojkić, Todorović, Mešanović, Petrak, Jakovljević, Katanec, Bilbija, dok je Sarajevo krenulo sa sljedećih jedanaest: Pavlović, Hodžić, Rustemović, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić, Mihojevć, Al. Bekić, Ćetković, Ahmetović.

Već u 8. minuti Mešanović je zatresao vratnicu Sarajlija, u 13. je Todorović slabo reagirao na ubačaj Peke, a samo minutu kasnije blokiran je udarac Bilbije iz solidne pozicije.

Pritisak domaćih nije jenjavao ni u minutama koje su uslijedile pa je u 18. Čolić iz slobodnjaka testirao Pavlovića, koji je teškom mukom osujetio njegov pokušaj.

Ritam je opao u sljedećih desetak minuta, a do novog uzbuđenja čekala se 33. minuta, kada je pokušaj Bilbije iz slobodnjaka osujetio Pavlović.

Plemići su dominaciju u prvom dijelu zaokružili gredom Tomića, no na odmor se otišlo bez golova.

U nastavku skoro dvadeset minuta bez uzbuđenja, a onda su tribine proključale - igrala se 64. minuta kada je Bilbija ubacio iz kornera, a stoper Jakovljević bio najviši u skoku.

U 75. minuti Mešanović je mogao udvostručiti prednost, no u kontaktu s gostujućim defanzivcem pogodio je samo vanjsku mrežu.

Sarajevo je poraženo, ali struku Bordo tima još više može brinuti podatak da njihov tim Pod Bijelim brijegom nije stvorio skoro nijednu istinsku priliku... ako izuzmemo pokušaj Novakovića iz 89. minute, no za Kozića to nije bio veliki problem.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close