Mostarski derbi

Jakirović uoči Veleža: "Trenutna forma u derbijima nije važna"

Prvo gostovanje Zrinjskog u Trebinju, u jednoj službenoj utakmici, nakon više od sedam godina rezultiralo je pobjedom 1:0.
Sport / Nogomet | 13. 09. 2021. u 13:13 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je pobjeda djelovala rutinskom daleko od toga da za Sergeja Jakirovića i njegov stručni stožer nije bilo stresova. Na kraju su gosti mogli ostati bez dva boda da se Nemanja Bilbija nije bacio poput braniča i spasio čist pogodak Leotara.

"Moglo je na kraju zalutati, ali nije smjelo jer morali smo zabiti drugi i treći pogodak. Nismo to napravili, ali srećom na kraju je bio dovoljan i taj jedan. Napravili smo posao iako to nije bilo lako. Prvo što je uvijek teško igrati utakmice gdje su bodovi unaprijed upisani, a drugo jer je i teren dosta neuobičajen. Nije lagan za igranje, a na oko su i dimenzije terena dosta čudne. Ipak, napravili smo što smo trebali i okrećemo se derbiju", kaže za Sportske novosti trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Iako je u Trebinju teren bio dosta težak, nije ostavio posljedica na njegovu momčad, kada su u pitanju ozljede.

Video: Sažetak utakmice u Trebinju
"Nema nikakvih ozbiljnijih ozljeda. Izvadili smo Bekića ranije, čisto zbog predostrožnosti, ali ostalo je sve OK", dodao je Jakirović.

Tako će imati na raspolaganju sve igrače za derbi u srijedu koji se trebao igrati još prije dva mjeseca, ali je odgođen zbog Veležovih obaveza u Europi.

"Derbi je uvijek specifična utakmica, bez obzira na trenutnu formu momčadi. Imamo još par dana da se spremimo i spremit ćemo se najbolje što možemo, kako bi ostvarili ono što svi želimo", zaključio je Sergej Jakirović, prenose Sportske novosti.

Derbi s Veležom igrat će se u srijedu u 17 sati, uz prijenos na Arena Sport TV.
Kopirati
Drag cursor here to close