Derbi polusezone

Jakirović: Smiješno je što prije sezone nas nisu stavljali u krug favorita

U Tuzli će u subotu derbi kola igrati drugi protiv prvog - Tuzla City protiv zahuktalogZrinjskog.
Sport / Nogomet | 19. 11. 2021. u 11:49 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu se u Tuzli sastaju dvije ekipe koje su daleko najviše pokazale ove jeseni. Zrinjski je u ovoj polusezoni bio dominantan, a jedini koji ga je donekle uspijevao pratiti je Tuzla City.

Razlika između te dvije ekipe je sedam bodova, a nakon Tuzle sljedeća ekipa zaostaje sedam bodova. Stoga je subotnji ogled uistinu derbi polusezone.

"Nama je ovo šesti derbi po redu, ali po položaju na ljestvici istinski derbi. Tuzla je vrlo ozbiljna ekipa i cijelu ovu jesen smo se pratili. Imaju individualnu kvalitetu, igrače koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu. Moramo biti maksimalno koncentrirani, pokazati taktičku zrelost i prilagoditi se terenu kakav će biti. Trebamo biti maksimalno pragmatični ako želimo ostvariti cilj", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović, jasno kazavši i koji je cilj njegove ekipe.

Video: Tuzla jedna od rijetkih ekipa koja je Mostar napustila neporažena

"Ne treba biti puno pametan pa zaključiti kako želimo ostati neporaženi i ostaviti isti razmak. Međutim, znam kako razmišlja moj stožer, kako razmišlja ekipa i jasno je da želimo pobijediti. Ali neće biti nimalo lako, ljudi su vrlo ozbiljna ekipa. Uostalom, naše utakmice su uvijek neizvjesne, pa vjerujem da će i ova biti takva".

Zrinjski i Tuzla daleko su odmaknuli od konkurencije, pa je Jakirović priupitan da prokomentira kako to da prije početka sezone ni Tuzlu, pa čak ni Zrinjski, mnogi nisu ozbiljno uzimali kao kandidata za naslov. 

"Meni su bile smiješne te najave, jer kako možeš podcijeniti ekipu koja je osvojila šest titula? Kakvu god ekipu imao, moraš Zrinjski staviti mežu favorite. Bilo je govora da ne dovodimo zvučna pojačanja, da dovodimo drugoligaške igrače... Ne igraju imena, ne igraju životopisi, kod nas su to sve igrači s visokom radnom etikom. Mi smo dobili devet ili deset derbija, ali uvijek slušam priče kako su drugi oslabljeni. Od prvog dana smo podcjenjivani, ali jako smo napredovali i pokazali da možemo biti i bolji".

Jakirović i ekipa u Tuzlu idu danas, a poveo je sve igrače na koje računa, osim Jakovljevića, koji ima tri žuta, te Bašića, koji se ozlijedio na utakmici mlade reprezentacije.
 
Šef struke Zrinjskog osvrnuo se i na ekipu Tuzle, koju je Husref Musemić tako dobro posložio.
  
"Izdvojio bih četiri igrača kod njih koje želim posebno podcrtati. Džafića, koji je jedan od najpodcjenjenijih igrača lige, ali koji je strašno ozbiljan igrač, Krpića, oko kojeg se sve vrti naprijed, te Mišića i Doffa koji rade ogroman posao u sredini i koji u svakom trenutku sve mogu promijeniti", zaključio je Jakirović. 
 
Utakmica između Tuzla Cityja i Zrinjskog igra se u subotu u 17 sati, a prijenos je na Arena Sport TV.
Kopirati
Drag cursor here to close