Izgubio strpljenje

Jakirović: Ovako u prvenstvu neće moći, zato ću intervenirati na vrijeme

HŠK Zrinjski je u Čitluku s 2:0 porazio ekipu Posušja, ali trener Plemića Sergej Jakirović bio je daleko od zadovoljnog čovjeka.
Sport / Nogomet | 03. 02. 2021. u 17:53 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi trener Plemića pogotovo je bio nezadovoljan prvim poluvremenom i tek kada su u drugom ušli Marušić, Bošković, Ljubić, Božić i Sahiti igra njegove momčadi na nešto je ličila. 

"Prvim poluvremenom apsolutno nisam zadovoljan, ništa od dogovora nije ispoštovano. Plan je bio da ta ekipa igra 60 minuta i to je bio razlog što sam ih zamijenio. Ako ne daješ sve od sebe, ako ne možeš dvaput dodati loptu, onda nemaš što tražiti. Zato mi je lakše istrpjeti mladost, oko njih ću se više potruditi, jer loše navike ne mislim ispravljati. Ako imaš 28 godina, nema ti trener to reći. Prošao si sve škole, svuda si bio i ako se ne možeš nametnuti Posušju, kojeg nimalo ne podcjenjujem jer radi se o odličnoj ekipi, onda nemaš što tražiti u Zrinjskom. Razočaran sam”, kazao je Jakirović poslije utakmice.

Jakirović je na poluvremenu izveo Ibaneza, Trebotića, Arežinu, Todorovića i Govedaricu, pa između njih treba tražiti one koji nisu zadovoljili trenera, a on je najavio rezove.

“Nema smisla da imamo 27 igrača, da se kao na njih računa, a oni ne pokazuju nikakvu želju i htijenje. Ali dobro, i ovo mi je pokazatelj i povratna informacija, jer ako ovako uđemo u prvenstvo onda ćemo izgorjeti i ja ću biti kriv, ali neće biti tako jer ću intervenirati na vrijeme. To otvoreno kažem”, jasan je Jakirović.

U drugom dijelu zaigrao i 20-godišnji Juraj Ljubić koji je stigao iz Osijeka II. 

"Ljubić je mlad i potentan igrač, ali isto tako rođeni Mostarac, a to mi je jako važno zbog identifikacije s klubom. Mislim da HŠK Zrinjski nikad nije imao 10 igrača ispod 21 godine. To pokazuje da je naš kurs jasan i tome ćemo težiti, naravno uz one koji su kostur ove momčadi", zaključio je Sergej Jakirović.

Kopirati
Drag cursor here to close