Derbi kola na Koševu

Jakirović: Nema pritiska, idemo odigrati najbolje što možemo

U sljedećih pet dana HŠK Zrinjski dvaput će igrati sa Sarajevom, jednom u prvenstvu i jednom u kupu.
Sport / Nogomet | 05. 03. 2021. u 13:29 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi trener Zrinjskog Sergej Jakirović debitirao je protiv Krupe, pretposljednje momčadi lige, a sada igra protiv aktualnog prvaka i lidera na ljestvici. Sudar Sarajeva i Zrinjskog (subota, 19 sati) bit će derbi 21. kola.

"Veliki nam je izazov to što igramo protiv najbolje momčadi u ligi, jedine neporažene ekipe. Ako mislimo nešto napraviti moramo dati sve od sebe, pokušati dati gol na Koševu. Zadovoljan sam kako je ekipa radila, počele su se događati stvari koje sam zahtijevao od njih i to me raduje", poručio je Jakirović uoči derbija.

Plemići će u sljedećih pet dana dvaput na Koševo, prvo u subotu u okviru prvenstva, a onda u srijedu u četvrtfinalu Kupa BiH.

"Bit će ovo specifične dvije utakmice, jer odmah nakon lige igra se i kup. Što se nas tiče, nema nikakvog pritiska. Protiv Krupe je bilo pritiska jer su se bodovi podrazumijevali. Sada je možda veći pritisak na Sarajevu jer su domaćini".

Jakirović na raspolaganju ima sve igrače osim Dinka Trebotića, koji ima problema s vratom i neće konkurirati za utakmicu. Svi ostali su mu na raspolaganju, čak i Miljan Škrbić koji se vratio treninzima. 

S druge strane, Sarajevo je puno izgubilo odlaskom Rahmanovića i Tatara.

"Vidjelo se protiv Željezničara koliko im fale Rahmanović i Tatar. Kada zbrojiš njihove golove i asistencije, to je teško nadoknaditi. Već sam to rekao, ali to je isto kao da mi ostanemo bez Bilbije. No, oni imaju i dalje veliki broj kvalitetnih igrača i bit će zanimljiva utakmica", zaključio je Jakirović.

Utakmicu na Koševu uživo će prenositi Arena Sport TV.

Kopirati
Drag cursor here to close