Trener o pojačanjima

Jakirović: Neki prvoligaški igrači su me odbili zbog predrasuda o BiH

U jednom trenutku trener Zrinjskog Sergej Jakirović imao je 32 igrača na raspolaganju, a nakon što su klub napustili Ivan Brkić i Petar Kunić brojka je još manja.
Sport / Nogomet | 11. 02. 2021. u 09:20 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jakirović trenutno ima 28 igrača uz dva vratara, a nakon turnira u Gabeli, u petak i subotu, brojka će biti i manja.

“Kako je Brkić otišao u Rigu, dovest ćemo još jednog vratara. Sve pozicije su duplirane i triplirane, a nakon Gabele ćemo sjesti i vidjeti koga možda poslati na posudbu – jer ne bi bilo dobro da neki ostanu tu, a da ne igraju. Ima dosta upita za naše mlade momke, za njih će to možda biti grozno, ali mislim da i mi i oni tako možemo dobiti. Naravno, vidjet ćemo i za ostale igrače… tipa ako ne odgovaraju zahtjevima – jer ne mislim nikoga tu držati na lijepe oči. Mi jednostavno moramo odraditi jako dobro proljeće i izboriti Europu”, rekao je Jakirović za Dnevni list.

Otkako je došao u Mostar Jakirović je doveo veliki broj igrača, ali sve su to mladi igrači ili još uvijek neafirmirani nogometaši iz hrvatske 2. lige.

“Zimi je puno teže naći slobodnog, a dobrog igrača. Puno je toga promijenila i korona, klubovi pušu na hladno, ne zalijeću se pa ima puno manje izlaznih transfera. Zato sam i ja rekao da ne želim nikoga otpisivati dok ne uđem unutra. Rekao sam igračima da ću im dati vremena da se pokažu, ali generalno nisam promijenio prvotno mišljenje. Neki malo bolje podnose treninge, neki lošije, dok su nekima pripreme teško pale. Ali dobro, to je u redu, i treba tako biti”, rekao je Jakirović te dodao:

“Dobio sam odbijenicu od nekoliko igrača prvoligaške kvalitete – u stilu ‘ne bih ja u BiH'… ali to su već predrasude. Jer tu je 2003. igrao Luka Modrić…. Ja sam birao mlade i gladne igrače za koje smatram da više mogu pomoći nego neka ‘imena’ u tridesetima. Uostalom, možemo vidjeti jesenski dio, kada su igrala imena pa smo sada tu gdje jesmo. Ali nema veze. Ja želim samo da je čista glava, da daju sve od sebe. Ne treba podcjenjivati nijedan klub, nijednu ligu – ako imaš visoko mišljenje o sebi, dođi tu i pokaži da si najbolji. Ja na to tako gledam. Nisam inzistirao na igračima za koje ne smatram da ne mogu dati određenu kvalitetu. Sada je sve do njih”.

Od svih igrača koje je doveo samo je Dragan Juranović relativno afirmiran igrač, a svi ostali su “mladi i gladni” igrači”. 

“Imamo dva mlada stopera, Gačića i Magdića koji su došli iz Osijekovog sustava – hajde, igrali su u drugoj momčadi, ali ona je u drugoj ligi primila najmanje pogodaka. Božić je skrenuo pažnju na sebe u Federalnoj ligi, imamo još dva mladca, Kordića i Marušića, koji imaju jake motoričke sposobnosti, zatim Ljubića kojeg smo vratili u Zrinjski. To su sve mladi igrači koji uz kontinuiranu minutažu mogu napraviti korak dalje i ostvariti transfer iz Zrinjskog”, zaključio je Sergej Jakirović za Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close