Trener Modrih

Jakirović: Dobili smo jednog od najtežih suparnika

"Dobili smo jednog od najtežih suparnika kojeg smo mogli dobiti, premda niti ostali suparnici nisu slabi," komentirao je Sergej Jakirović ždrijeb.
Sport / Nogomet | 18. 12. 2023. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobili smo jednog od najtežih suparnika kojeg smo mogli dobiti, premda niti ostali suparnici nisu slabi," kazao je Dinamov trener Sergej Jakirović nakon što je ždrijeb spojio Dinamo i Real Betis u borbi za plasman u osminu finala Konferencijske lige.

Zagrebački sastav će se za osminu finala Konferencijske lige boriti s Betisom, koji je bio treći u skupini C Europske lige iza škotskog Rangersa i praške Sparte. Dinamo će gostovati u prvoj utakmici, a uzvrat je na Maksimiru.

"Dobili smo jednog od najtežih suparnika kojeg smo mogli dobiti, premda niti ostali suparnici nisu slabi," komentirao je Sergej Jakirović ždrijeb, javlja Hina.

"Morat ćemo ih dobro analizirati, dobro se pripremiti i pokušati sve kako bi u prvom susretu ostvarili povoljan rezultat uoči uzvrata u Zagrebu," dodao je.

"Modri" su prije dvije sezone u istoj rundi natjecanja, ali u Europskoj ligi, također gostovali u Andaluziji, tada protiv Seville. Momčad u čijim redovima igra Ivan Rakitić je u prvom susretu pobijedila sa 3-1, a Dinamo je u uzvratu slavio sa 1-0 što nije bilo dovoljno za prolaz.

Ovoga puta Dinamu će prijetiti drugi španjolski prvioligaš iz Seville.

"Mi sada imamo drugačiju momčad, mnogo toga će odrediti i zimski prijelazni rok. Pokušat ćemo dovesti pojačanja na pozicijama za koje smo zaključili da smo deficitarni. Želimo pojačati konkurenciju na određenim pozicijama. Nadam se da će biti i zdravlja. Otkako smo svi na okupu forma je u uzlaznoj putanji," poručio je Jakirović.

Betis je u skupini Europske lige ostao iza praške Sparte koja je u zadnjem kolu kvalifikacija za Europsku ligu izbacila Dinamo. Betis je na svom Benito Villamarinu pobijedio sa 2-1, dok je Sparta u Pragu bila bolja sa 1-0.

"Kada smo mi ispali od Sparte govorilo se kako je to slabašna i prosječna momčad. Međutim, Sparta je prošla jaku i zahtjevnu grupu, ipak se ispostavilo da je to dobra momčad, što smo mi i znali. Taj dan su bili bolji i izbacili su nas. Dobro ćemo analizirati Betis i vidjeti u kojem sustavu igraju i što nama odgovara kako bi im parirali," poručio je Dinamov trener.

Idućeg Dinamovog europskog suparnika komentirao je i Bruno Petković.

"Ne znam previše o njima, no imat ćemo dovoljno vremena da se pripremimo. Siguran sam da ćemo biti spremni. Ne gledam na ždrijeb niti sa oduševljenjem niti sam razočaran. Betis je jedna jako dobra ekipa, dolaze iz jake lige, to je momčad koja želi igrati nogomet. Očekujem dobrog suparnika," poručio je napadač "Modrih".

Kopirati
Drag cursor here to close