Sloboda

Jagodić: Sarajevo na Tušnju ne može biti favorit

Sport / Nogomet | 17. 03. 2017. u 15:35 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Imamo puni respekt prema ekipi Sarajeva, ali ne mogu se oni na Tušnju postaviti u ulogu favorita, bez obzira na njihov pobjednički niz u prvenstvu. Moraju znati da su u posljednjih pet susreta s nama izvukli samo jedan remi dok su ostale utakmice izgubili”, izjavio je trener Slobode Vlado Jagodić na današnjoj konferenciji za novinare u Tuzli.

Trener tuzlanskog kluba uoči utakmice sa Sarajevom u okviru 22. kola Premijer lige BiH rekao je da Amer Ordagić sigurno neće igrati zbog povrede, kao ni Ismar Hairlahović zbog tri žuta kartona.

Svi ostali igrači su na raspolaganju. Cijelu sedmicu trenirali su Nemanja Stjepanović, Samir Merzić i Aleksandar Subić, koji bi mogli biti u startnoj postavi Crveno-crnih.

“Za nas je duel sa Sarajevom već play-off. Želimo pobijediti ekipu protiv koje nemamo šta izgubiti, a možemo puno dobiti. Za sada uspješno i relativno lako realizujemo glavne klupske ciljeve, a to su Liga 6 i pomlađivanje ekipe. Pokušat ćemo doći i četvrte pozicije u prvenstvu, jer vjerujemo da će ona omogućiti izlazak u Europu”, izjavio je Jagodić.

Utakmica Sloboda – Sarajevo igra se u subotu od 15 sati.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close