novi šef, nova nafaka

Jagodić najavio dizanje Slobode

Sport / Nogomet | 14. 10. 2016. u 13:51 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sloboda je dobro počela sezonu, ali harmonija, ako je ikako bilo, nije potrajala. 

Organizacijski krah uvelike je utjecao na rezultate pa su Tuzlaci skliznuli ispod linije koja će nakon 22. kola prvenstvo podijeliti na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak. 

S novim trenerom, Vladom Jagodićem, stvari bi trebale krenuti nabolje..., već od subotnjeg gostovanja Olimpicu. 

“Iako sam tu tek par dana, uspio sam zahvaljujući mojim suradnicima upoznati ekipu. Posljednja tri treninga podredili smo isključivo utakmici protiv Olimpica”, rekao je dojučerašnji trener Borca.

“Momci su bili malo glavom dole, ali ih razumijem jer je bilo dosta turbulencija u klubu. Sloboda ima dobar igrački kadar bez obzira što su klub napustila četiri igrača, ali to će biti nadoknađeno sa nekoliko juniora. Za nas je dobra stvar što Lelić u Olimpicu nema pravo nastupa, dok ja ne mogu računati na Kostića i Merzića”, dodao je. 

“Po mom mišljenju, Sloboda nije bila nešto specijalno efikasna na gostujućim susretima i ja ću već od sutrašnje utakmice nastojati igračima usaditi stav da na gostovanja ne putuju kako ne bi bila poraženi, već da idu po pobjedu.”

Kapetanska traka nakon odlaska Zajka Zebe pripast će Samiru Efendiću koji je također izišao pred novinare. 

“Svašta se dešavalo u proteklom periodu, moji suigrači i ja bili smo u jednom nezavidnom položaju što se osjetilo i na rezultatima. Ipak na kraju dogodila se pozitivna stvar, a to je dolazak novog šefa”, rekao je.

“Mnoge stvari su odmah posložene i mislim da ćemo uz dobar i kvalitetan rad brzo uhvatiti priključak za vrhom tabele. Raspoloženje igrača je dosta bolje, svi pozitivnije razmišljaju i to moramo pokazati sutra na terenu”, poručio je Efendić.

Kopirati
Drag cursor here to close