Vruće u Tel Avivu

Izraelski reprezentativac "pucao" ka tribini i izazvao kaos

Sport / Nogomet | 04. 11. 2014. u 11:08 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Derbi utakmica nogometnog prvenstva Izraela između dva kluba iz Tel Aviva, Hapoela i Maccabija, prekinuta je u ponedjeljak pri rezultatu 1:1 zbog velikih navijačkih nereda.

Redari su sporo reagirali kada je jedan navijač Hapoela preskočio ogradu, utrčao na teren i napao igrača Maccabija Erana Zahavija koji je postizanje izjednačujućeg pogotka u 22. minutu proslavio simuliranjem pucanja ka tribini s protivničkim navijačima, javljaju agencije.

Navijač je pokušao da udariti Zahavija, ovaj mu je uzvratio, a sudac mu je zatim pokazao crveni karton.

Utakmica je potom nastavljena u naelektriziranoj atmosferi, ali je ubrzo definitivno prekinuta zbog novih incidenata nakon što je grupa navijača Hapoela ponovo krenula u obračun s nogometašima Maccabija.

"Ovo nije bio nogomet, već rat. Zapanjen sam i stidim se što sam večeras bio uključen u sve ovo. Oba kluba i obje grupe navijača moraju biti strogo kažnjeni za ono sto se dogodilo", izjavio je menadžer Hapoela Eyal Berkovic.

Izraelski ministar sporta Limor Livnat opisao je događaje na stadionu "sramnim i veoma ozbiljnim" rekavši da je prekid utakmice bio jedino rješenje.

Šef policije u Tel Avivu potvrdio je da je 10 navijača uhićeno, a da će video snimkom meča biti identificirani ostali prijestupnici.

Poslije šest odigranih kola nacionalnog prvenstva Maccabi je drugoplasirani na ljestvici s 15 bodova, dok Hapoel na šestom mjestu ima pet bodova manje.

Kopirati
Drag cursor here to close