Pješčani vrag

Iznenada se na utakmici pojavila pijavica, igrači bježali, hrabri sudac ostao

Suca je pijavica doslovno progutala i nije se vidio nekoliko sekundi. Srećom, prošao je bez ozbiljnijih ozljeda. Letjeli su dijelovi opreme nogometaša i to je bilo sve.
Sport / Nogomet | 23. 07. 2021. u 22:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Pijavica na igralištu u bolivijskom La Pazu

Na društvenim mrežama pojavio se video s nevjerojatnim scenama na nogometnom terenu. Sve se zbivalo u bolivijskom La Pazu, gradu koji se nalazi na nevjerojatnoj nadmorskoj visini od čak 3600 metara.

Na 'travnjak' se prije samog početka utakmice između lokalnih niželigaša spustila snažna pješčana pijavica.

Komentator je dramatično komentirao, igrači su se ustrašili i počeli bježati. Jedini koji nije reagirao je glavni sudac utakmice. Njega je pijavica doslovno progutala i nije se vidio nekoliko sekundi. Srećom, prošao je bez ozbiljnijih ozljeda.

Iako se činilo da je vrtlog podigao suca, letjeli su dijelovi opreme i to je bilo sve. Da je bilo trave na terenu, vjerojatno ne bi bilo ni ove, na prvi pogled dramatične snimke.

Bolivijski mediji su pijavicu opisali kao "pješčanog vraga", a radi se o prirodnom fenomenu koji je relativno čest u tom dijelu svijeta. Poznat je i kao mali tornado s obzirom na to da najčešće ne izaziva ogromnu materijalnu štetu.

Ovakva pijavica nastaje kao posljedica naglih fluktuacija između toplog i hladnog zraka, a može doseći visinu i do 100 metara.

Kopirati
Drag cursor here to close