Istraga je pokrenuta

Izbornik SAD ostaje bez posla zbog udaranja djevojke prije 30 godina

" Nema isprika za moje postupke te noći; bio je to sramotan trenutak i dan danas žalim", kaže Gregg Berhalter.
Sport / Nogomet | 05. 01. 2023. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Kataru gdje su Amerikanci ostavili više nego dobar dojam ulaskom u osminu finala, njihovog izbornika dočekala je istraga. Nacionalnog saveza (USMNT) koji je pokrenuo slučaj star trideset godina. Još tamo 1991. godine, Gregg Berhalter je u jednom incidentu udario djevojku koja je kasnije postala njegova žena. savez se na početku oglasio saopćenjem u kojem između ostalog stoji.

" Kroz ovaj proces, američki je nogometni savez saznao za potencijalno neprikladno ponašanje prema više članova našeg osoblja od strane pojedinaca izvan naše organizacije " stoji pak u priopćenju koje je savez podijelio i na svojim društvenim mrežama dodajući da istraga također uključuje te optužbe.

Sam Berhalter je priznao i prepričao ono što se dogodilo te 1991. godine.

" Hodali smo četiri mjeseca kada se među nama dogodio incident koji će oblikovati budućnost naše veze. Jedne noći, dok smo pili u lokalnom baru, Rosalind i ja imali smo žestoku svađu koja se nastavila vani. Postalo je fizički i udario sam je u nogu. Nema isprika za moje postupke te noći; bio je to sramotan trenutak i dan danas žalim. Tada sam se odmah ispričao Rosalind, ali razumljivo je da nije htjela imati ništa sa mnom.

Rekao sam roditeljima, obitelji i prijateljima što se dogodilo jer sam želio preuzeti punu odgovornost za svoje ponašanje. Rosalind je također obavijestila svoje roditelje, obitelj i prijatelje. Iako vlasti nikada nisu bile uključene u ovu stvar, dobrovoljno sam potražio savjetovanje kako bih pomogao u učenju, rastu i poboljšanju – jedna od najvrjednijih odluka koje sam ikada donio. Do danas se takvo ponašanje nikada nije ponovilo.

Tijekom Svjetskog prvenstva jedna osoba je kontaktirala US Soccer, rekavši da ima informacije o meni koje bi me oborile - očigledan pokušaj da se iskoristi nešto vrlo osobno iz davne prošlosti kako bi došlo do kraja moje veze s američkom reprezentacijom " zaključio je Berhalter.

Iako nije poznata sudbina Berhaltera, kako stvari stoje, vrlo vjerojatno će netko zamijeniti sadašnjeg izbornika u prijateljskim utakmicama koje će igrati reprezentacija SAD krajem ovog mjeseca protiv Srbije odnosno Kolumbije.

Kopirati
Drag cursor here to close