Zrinjski-Velež

Oba tabora najavili pobjedu, Zrinjski pod većim pritiskom

Plemići u ovaj meč ulaze sa dva vezana poraza, dok je Velež u puno pozitivnoj atmosferi dočekuje meč Pod Bijelim Brijegom.
Sport / Nogomet | 30. 10. 2020. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski će sutra u derbiju ugostiti FK Velež, a prije ove utakmice održana je zajednička press konferencija.

Plemići u ovaj meč ulaze sa dva vezana poraza, dok je Velež u puno pozitivnoj atmosferi dočekuje meč Pod Bijelim Brijegom.

Na press konferenciji ispred gostiju je govorio šef struke Feđa Dudić, te vratar Adnan Bobić.

“Ovo je već treći derbi, prvi koji će biti pod Bijelim Brijegom. Želim kolegi Žižoviću brz povratak na teren, te se nadam da će se to dogoditi već sutra. Drago mi je da vidim mog prijatelja Maku, mnogo ga cijenim kao i navijači Veleža. Sjetimo se one utakmice prije godina dana i velika je stvar kada znamo za ovaj rivalitet i da čovjek dobije ovacije. Pozdravljam i Jakovljevića kojeg cijenim i poštujem“, kazao je Dudić.

“Zrinjski je pod imperativom pobjede. Sve sem pobjede za njih je neuspjeh. Sada su sedmi, znamo u kakvom se stanju nalaze. To je kvalitetna ekipa, puna dobrih pojedinaca, zašto nešto ne funkcionira kako treba, to znaju samo oni. Veliki respekt prema njima, a mi ćemo pokušati iskoristiti taj psioholški pritisak i postavit ćemo se tako da ćemo ići na pobjedu. Sa pravom se nadamo dobrom rezultatu'', rekao je Dudić.

Kazao je da je nakon duga godina Velež ispred Zrinjskog na ljestvici pred derbi. Istaknuo je da Ćivić nema pravo nastupa zbog crvenog kartona, a da nekoliko igrača ima problema sa ozlijedama.

“Imam par rovitih igrača, pa ćemo odlučiti nakon današnjeg treninga tko će sutra početi'', rekao je Dudić.

U izostanku Mladena Žižovića, ekipu Zrinjskog vodi Mario Ivanković, koji vjeruje da uz povratak nekih važnih igrača njegov tim sutra može do dobrog rezultata.

"Usljed mnogih problema, došao je i Covid-19. Ne znam kako je u Veležu, nas je zakačilo u zadnje vrijeme i nekako se snalazimo. Rezultatski se pokazalo da se ne snalazimo najbolje. Uradili smo sve da budemo spremni za sutrašnju utakmicu", rekao je Ivanković, dodavši:

"Imamo nekih mehaničkih ozlijeda od utakmice sa Željezničarom i nadamo se da će to biti u redu. Vjerujemo da se vraća Bilbija i vratar Brkić nakon suspenzije. Imamo pravo da se nadamo da će biti bolje i nadam se da ćemo sutra doći do pozitivnog rezultata".

Kapetan Zrinjskog Slobodan Jakovljević je rekao: "Znamo što nam ova utakmica predstavlja. Uz pomoć naše potpune koncentracije i naših navijača u mislima, možemo doći do pozitivnog rezultata. Znamo koliko i nama i njima znači ovaj derbi".

Utakmica 13. kola Premijer lige BiH Zrinjski - Velež igra se od 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close